Chocolade dadelballetjes met walnoten en sinaasappel Chocolade dadelballetjes met walnoten en sinaasappel. Da’s een hele mond vol om uit te spreken, maar ze zijn ontzettend lekker en rijk van smaak en daarnaast heel erg makkelijk om te maken. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig! Chocolade dadelballetjes met walnoten maken Bijna wekelijks maak ik mijn no-bake dadelbrownies. Ze zijn smeuïg, chocolaty, er zit kokos in en ze zijn binnen vijf minuutjes gemaakt. Alles waar ik van hou. Maar ik vond het tijd voor wat anders. Door de sinaasappel amandelcakejes van laatst had ik de sinaasappelvibes helemaal te pakken. Dit keer dus geen kokos die centraal staat, maar walnoot en sinaasappel! Het resultaat zijn deze superlekkere chocolade dadelballetjes met walnoten en sinaasappel. Je hebt ze lekker snel gemaakt (pure winst) en ze zijn extra crunchy door de walnoten. recept Chocolade dadelballetjes met walnoten en sinaasappel Chocolade dadelballetjes met walnoten en sinaasappel; een hele mond vol, maar deze dadelballetjes zijn zó lekker en makkelijk te maken! Printen 10 minuten 15 Ingrediënten 200 gram medjoul dadels, ontpit 2 el cacaopoeder 150 gram walnoten Rasp van 1 sinaasappel Bereiding Chocolade dadelballetjes met walnoten maken Week de dadels 5 minuten in kokend heet water. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en let op dat je het wit van de schil niet mee raspt (bitter!). Hak de walnoten tot kleine crunchy stukjes in de blender of keukenmachine en zet even opzij in een bakje. Giet de dadels af en pers het teveel aan water eruit. Maal ze fijn in een blender of keukenmachine en voeg de cacao toe. Zet opnieuw aan tot het goed gemengd is. Voeg nu de sinaasappelrasp en de walnoten toe en schep er doorheen met een spatel. Maak je handen een beetje vochtig en rol balletjes van het beslag. Je kunt ze versieren met wat extra sinaasappelrasp of gehakte walnootjes. Chocolade dadelballetjes bewaren De chocolade dadelballetjes zijn zeker een week houdbaar als je ze goed afgesloten in de koelkast bewaart.
Als je de dadels moet weken, zijn het geen verse, denk ik, maar gedroogde. Kan het met medjoul dadels van de Turkse winkel? Beantwoorden
Het kan zeker met verse medjoul dadels, die gebruik ik zelf ook. Ik week ze altijd een paar minuten in kokendheet water. Dan worden ze nog lekkerder zacht én ik vind het ‘schoner’ :). Gedroogde dadels adviseer ik om een kwartiertje te laten weken. Beantwoorden