Dadel-vijgen repen met kokoscrème Schandalig lekkere en romige dadel-vijgen repen met kokoscrème én rood fruit. Helemaal vegan. lactosevrij en glutenvrij. Speciaal voor een vriendinnetje met een aantal voedsel intoleranties maakte ik deze dadel-vijgen repen met kokoscrème en aalbessen. De vriendin in kwestie heeft nogal wat cruciale ingrediënten voor fijne taartjes afgezworen, maar: geen paniek in huize van Tuyl. Ik ruik een uitdaging. Ik ging op zoek naar het perfecte gebakje en vond een recept voor vijgenrepen. Na wat aanpassingen ontstond deze lekkere, kokos-achtige en frisse traktatie: suikervrij, glutenvrij, tarwevrij en lactosevrij. En zoooo lekker! Want dat is vooral belangrijk. Ideaal als toetje of gewoon als een lekker gebakje. Het oordeel: ze had in tijden al niet meer zo een lekker taartje had gegeten. Check, daar doen we het voor. Ook Thomas dacht er zo over, ik mocht de overgebleven reepjes niet meenemen naar andere vriendinnen de dag erna (sorry chicks). Midnight snack, bij het ontbijt, lunch, tussendoortje en op. Volgende keer toch maar wat meer maken. recept Dadel-vijgen repen met kokoscrème Schandalig lekkere en romige dadel-vijgen repen met kokoscrème én rood fruit als topping. Helemaal vegan. lactosevrij en glutenvrij. Printen 30 12 Ingrediënten BODEM: 80 gram amandelmeel 150 gram walnoten 4 el geraspte kokos 200 gram dadels 200 gram gedroogde vijgen 1 tl kaneel VULLING: 150 gram cashewnoten (een nacht in water geweekt) 250 ml kokosmelk 75 gram geraspte kokos 1 tl vanillepoeder 3-4 el ahornsiroop Ter decoratie: blauwe bessen en aalbessen Bereiding Week de cashewnoten een nacht voor het maken van de vulling in water. Giet het water af voor gebruik en laat uitlekken. BODEM. Week de dadels en vijgen 5 – 10 minuten in kokend heet water. Giet ze af en maal ze fijn in de blender. Voeg vervolgens één voor één de andere ingrediënten voor de bodem toe in de blender en maal het samen tot het een lekker plakkerig geheel is. Roer tussendoor goed om met een lepel, het is vrij sticky. Beleg de bakvorm met bakpapier en druk het mengsel evenredig op de bodem. Zet in de koelkast op op te stijven. VULLING. Doe de geweekte cashewnoten (stap 1) in de schoongemaakte blender en mix voor twee minuten. Voeg hier vervolgens de kokosmelk, het vanille aroma en de ahornsiroop aan toe en mix voor nog een paar minuten. Voeg tot slot de kokosrasp toe en mix kort, puur zodat het gemengd is. Haal de bodem uit de koelkast en stort de vulling op de bodem. Laat dit voor zeker twee uur opstijven in de vriezer. Haal minstens een half uur voor serveren uit de vriezer en decoreer met blauwe bessen en aalbessen.
Ik ben ook allergisch voor amandelen, hazelnoten en sesam. Waardoor kan ik het amandelmeel het beste vervangen? Beantwoorden
Hi Bea, in dat geval kun je ook prima meer walnoten gebruiken! Of af en toe eens afwisselen met pecannoten. Beantwoorden
Dit wil ik maken, klinkt heerlijk! Hoe groot was je bakvorm en hoeveel stukken haal je er ongeveer uit? Groetjes Sanneke Beantwoorden
Hi Sanneke, dat is een beetje afhankelijk van hoe groot je de stukken snijd, maar 12 zou moeten lukken! Beantwoorden
ik heb NIHIL idee wat ik verkeerd doe maar ik krijg telkens van die platte dingen die nergens op lijken , nu heb ik het voor de vierde en laatste maal ook zonder vijgen en dadels gedaan want ik lust die eigenlijk niet zo graag , zeker niet met de combinatie , ik vind het zonder lekker maar opnieuw een platte boel alsof ik er met m’n auto ben overgereden , slechts moes , maar wel hele goeie van smaak toch dan -_- , hoe komt het dat het bij mij niet eens aan elkaar wil blijven als ik echt letter per letter alle instructies opgevolgd heb ?? 🙁 dag 2 inmiddels want als ik iets wil dan moet ik dat op de een of andere manier ook zo krijgen , ik kan het niet hebben dat het blijft mislukken , ben pas nieuwe siroop gaan halen speciaal voor deze en ook mijn passwoord van facebook weer gevraagd om fotos te delen op je pagina en dan krijg ik plots dit weer ?? enige hulp / tips , verklaring zou welkom wezen Marietteje , aub ? dank je alvast voor het heerlijke recept ! Ik kan alle ingredienten verteren doch ik heb de milde versie van de ziekte van Cröhn waardoor verteren altijd moeilijk is en dit best een aanrader is , althans als het me lukt toch … tweede pakje amandelpoeder erbij …..liefs , V. Beantwoorden
Hoi Vicky, wat gek! Heb je de andere keren bij de bodem wel de dadel en vijgen toegevoegd? Want die zorgen ervoor dat het geheel (aan elkaar) blijft plakken. Supervervelend dat het elke keer niet lukt, misschien waag ik er binnenkort een video aan 🙂 Groetjes, Mariette Beantwoorden