Feestelijke mini cupcakes met jelly beans Wat een leukies zijn deze minicupcakes met jelly beans, he? Het recept is absoluut niet ingewikkeld, maar bedoeld als inspiratie. Het zijn minicupcakes volgens mijn basisrecept voor cupcakes, met een basic botercrème en een vrolijke jelly bean on top. Zo simpel is het om een basic cupcake op te leuken: Gebruik een tof spuitmondje. Geef een kek kleurtje aan je botercrème. Top af met een fris fruitje of een zuur snoepje. Feestelijk, en oh zo lekker! En pssssssst. Ik maakte deze cupcakes voor een speciaal bakproject, dat ik samen met Lian (Cakeje van eigen deeg) en Laura (Laura’s Bakery) aanging. Zaterdag vinden jullie de onthulling op onze blogs! recept Feestelijke mini cupcakes met jelly beans Wat een leukies zijn deze minicupcakes met jelly beans, he? Het recept is absoluut niet ingewikkeld, maar bedoeld als inspiratie.… Printen 30 30 Ingrediënten 150 gram zelfrijzend bakmeel 150 gram ongezouten boter 150 gram suiker 3 eieren (M) Een eetlepel melk Een theelepel vanille extract Botercrème (klik voor recept) 30-40 jelly beans Bereiding Verwarm de oven vast voor op 175 graden en zet de vormpjes al klaar. Zelf gebruik ik altijd een aluminium minicupcakevorm en zet ik daar de vormpjes in, zodat ze stevig blijven en niet uitzakken. Neem een beslagkom en mix hier de boter en de suiker in samen tot ze lichter van kleur wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe tot ze goed zijn opgenomen. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe en mix dat er doorheen. Tot slot voeg je het vanille extract en de melk toe en mix je tot het een glad beslag is. Vul de vormpjes voor 3/4e en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de cupcakes goed afkoelen voor je de botercrème erop spuit. Maak de botercrème volgens dit recept (klik!). Kies een leuke spuitmond om je cupcakes met de botercrème te versieren. Ik gebruikte het Wilton 12 spuitmondje. En top de cupcakes daarna af met een jelly bean!