Vegan citroen spoom Deze vegan citroen spoom doet het natuurlijk fantastisch als welkomstdrankje, maar ook als tussengang of toetje na een uitgebreid diner. Citroen spoom maken Last but not least deze roze knaller: een flashy citroen spoom. Deze citroen spoom doet het natuurlijk ook fantastisch als welkomstdrankje, of gewoon als spectaculaire summer cocktail. Met een spoom maak je mij altijd gelukkig. En Thomas ook. Bijvoorbeeld tijdens een vegan zes gangendiner, als vijfde gang. Fijn voor de gastvrouw, want het heeft amper bereidingstijd. Ook fijn voor de gast, want dan kan het hoofdgerecht rustig zakken voordat de belangrijkste gang wordt geserveerd, HET DESSERT! welk ijs voor spoom? Voor een spoom hoor je in principe sorbetijs te gebruiken. En wist je dat sorbetijs in de meeste gevallen helemaal vegan is? Check voor de zekerheid altijd de verpakking, maar de varianten van het AH-huismerk zijn het in ieder geval. Hiep hoi! In de schuimende citroenprosecco verstopte ik een framboosje om met het uitermate lieflijke rietje met zwart hartjespatroon naar binnen te zuigen. Dat zeg ik er toch maar even bij voor het geval jouw scherpe oog dit detail nog niet had gespot. De mooie glaasjes kreeg ik van de moeder van mijn bestie, maar er zijn genoeg prachtige champagne glazen te vinden. Plaatje toch? VEGAN CITROEN SPOOM: TUSSENGERECHT Dit is het laatste recept van het vegan 6 gangendiner dat online komt, gezien het toetje afgelopen week al online is gekomen. Benieuwd naar alle gangen? Je kunt via onderstaande links doorklikken naar elk recept: Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh Gang 3: Bloemkoolsoep met kokos met en smoked paprika Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobellos Gang 5: Citroen spoom Gang 6: Kokos limoencheesecake recept Vegan citroen spoom Deze citroen spoom doet het natuurlijk fantastisch als welkomstdrankje, maar ook als tussengang of toetje na een uitgebreid diner. Printen 5 minuten 6 Ingrediënten 500 milliliter prosecco 1 liter citroensorbetijs OPTIE: TOPPINGS 6 frambozen 6 rietjes Bereiding Doe het citroensorbetijs in een grote kom en giet de prosecco hier op. Mix door elkaar met een mixer of garde tot je een schuimig geheel krijgt. Je kunt dit ook doen in je blender of keukenmachine! Zet 6 glaasjes klaar met een framboosje erin en verdeel het citroenprosecco-mengsel over de 6 glazen. Steek een rietje in elk glaasje en serveer. VARIATIE: wissel eens af met een andere smaak sorbetijs, maar voeg het sap van 1 limoen toe bij stap 1 om het wat frisser te maken.
Hi Kitty, je kunt in dat geval prima bruisend water gebruiken ipv de prosecco! Of eentje met muntsmaak bijvoorbeeld 🙂 Beantwoorden
hoi, ziet er heerlijk uit! als je prosecco in de mixer doet, gaat er dan niet alle prik weg? Beantwoorden
De prik gaat inderdaad weg, maar zorgt er vooral voor dat het een lekker schuimend geheel wordt! Beantwoorden