Gevlochten abrikozengebakjes Jullie zagen deze gevlochten abrikozengebakjes drie weken geleden al voorbij komen op mijn Instragram (volg jij me al?). Ik heb me laten inspireren door Pinterest, waar ik veel van zulke fijne gevlochten gebakjes voorbij zag komen. Deze abrikozengebakjes zijn ultiem makkelijk om te maken en ik vind ze daarom heerlijk als snel zondags ontbijtje, of als een makkelijk toetje met een bol ijs erbij. Mijn favoriete combi is met abrikozenjam, maar kies gewoon jouw favo smaak jam, combineer met nootjes of wissel eens af met (lemon) curd. Zo lekker! recept Gevlochten abrikozengebakjes Jullie zagen deze gevlochten abrikozengebakjes drie weken geleden al voorbij komen op mijn Instragram (volg jij me al?). Ik heb… Printen 10 minuten + baktijd 4 Ingrediënten 4 roomboter bladerdeegplakjes 100 gram roomkaas 4 flinke eetlepels abrikozenjam 1 ei Bereiding Laat de bladerdeegplakjes op kamertemperatuur komen. Beleg ondertussen een bakplaat met bakpapier en warm de oven voor op 180 graden. Klop het eitje los in een kommetje en zet opzij. Leg een bladerdeeg plakje voor je neer op het aanrecht en smeer in het midden een strookje roomkaas en daarop smeer je een laag abrikozenjam. Snijd het bladerdeegplakje vanaf de zijkant in het midden in aan beide kanten. Maak nu aan beide kanten zes strookjes (zie het plaatje hieronder). Neem nu de bovenste twee strookjes in je handen en rek ze een beetje uit. Vouw het linkerstrookje recht over de vulling heen en plak het daar vast. Herhaal dit met de rechter kant en vlecht het bladerdeeg op deze manier dicht tot een gebakje. Het kontje vouw je een beetje dicht zodat de vulling er niet teveel uit zal lopen. Herhaal dit met alle bladerdeegplakjes. Pak nu een kwastje en smeer de gebakjes in met wat ei. Hiervan krijgen ze een mooie glans in de oven. Leg de gebakjes op de bakplaat en zet ze voor 10 – 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin worden. De abrikozenjam zal er een beetje uitlopen tijdens het bakken en heerlijk karameliseren. Bestrooi met een beetje poedersuiker voordat je ze serveert en hap niet te snel want dan verbrand je je tong.. Serveer er eventueel nog een bolletje ijs bij. Enjoy!
Zoooo lekker! Binnenkort maar weer eens even in de keuken staan om deze te maken. Favorietje! Beantwoorden