Amandel vijgenbrood Vaak genoeg zie je een amandel vijgenbrood in de super liggen, maar zelfgemaakt is het stiekem nog lekkerder. Waarom? Het is natuurlijk veel verser, maar daarnaast kun je er ook lekkere kruiden aan toevoegen. Ik koos voor venkel, omdat dat perfect past een kaasje of worstje waar zo’n amandel vijgenbrood vaak bij geserveerd wordt. Een te lekkere aanvulling op je kaasplankje! recept Amandel vijgenbrood Vaak genoeg zie je een amandel vijgenbrood in de super liggen, maar zelfgemaakt is het stiekem nog lekkerder. Waarom? Het… Printen 10 minuten 12 Ingrediënten 150 gram gedroogde vijgen 40 gram amandelmeel 75 gram blanke amandelen 4 el kokosolie tl venkelpoeder Bereiding Week de gedroogde vijgen 10 minuten in kokendheet water. Giet het water daarna af en dep de vijgen droog. Rooster de amandelen. Leg er 15 apart en hak de rest grof. Zet even opzij. Maal de vijgen fijn samen met de gesmolten kokosolie en het venkelpoeder. Roer het amandelmeel en de grof gehakte amandelen er doorheen. Vorm een bal van het beslag en druk het plat. Druk de extra amandelen er ter versiering op en wikkel in vershoudfolie. Laat twee uur opstijven in de koelkast. BEWAREN : zeker twee weken houdbaar, goed afgesloten in de koelkast.