Ga naar de inhoud
Amandel vijgenbrood
Gezonde bakrecepten 02 oktober 2017

Amandel vijgenbrood

Amandel vijgenbrood

Vaak genoeg zie je een amandel vijgenbrood in de super liggen, maar zelfgemaakt is het stiekem nog lekkerder.

Waarom? Het is natuurlijk veel verser, maar daarnaast kun je er ook lekkere kruiden aan toevoegen. Ik koos voor venkel, omdat dat perfect past een kaasje of worstje waar zo’n amandel vijgenbrood vaak bij geserveerd wordt. Een te lekkere aanvulling op je kaasplankje!

Amandel vijgenbrood

Amandel vijgenbrood

recept
Amandel vijgenbrood

Vaak genoeg zie je een amandel vijgenbrood in de super liggen, maar zelfgemaakt is het stiekem nog lekkerder. Waarom? Het…

10 minuten
12

Ingrediënten

  • 150 gram gedroogde vijgen
  • 40 gram amandelmeel
  • 75 gram blanke amandelen
  • 4 el kokosolie
  • tl venkelpoeder

Bereiding

  1. Week de gedroogde vijgen 10 minuten in kokendheet water. Giet het water daarna af en dep de vijgen droog.
  2. Rooster de amandelen. Leg er 15 apart en hak de rest grof. Zet even opzij.
  3. Maal de vijgen fijn samen met de gesmolten kokosolie en het venkelpoeder. Roer het amandelmeel en de grof gehakte amandelen er doorheen.
  4. Vorm een bal van het beslag en druk het plat. Druk de extra amandelen er ter versiering op en wikkel in vershoudfolie. Laat twee uur opstijven in de koelkast.

BEWAREN : zeker twee weken houdbaar, goed afgesloten in de koelkast.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Amandel vijgenbrood" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *