Appeltaart chiapudding Appeltaart en chiapudding in één: een reuze gezond en herfstig ontbijt bedacht en gefotografeerd door gastblogster Melissa. Door Melissa. Het is weer herfst! Stiekem ben ik daar erg blij mee. Ik houd namelijk van alle zoete en gezellige recepten die bij dit seizoen horen. Appeltaart kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Hoewel ontbijt voor mij altijd een feestje is, gaat ontbijten met appeltaart mij net iets te ver. Daarom heb ik een heerlijk alternatief gevonden. Deze appeltaart chiapudding heeft namelijk dezelfde smaak, vult goed, is supergezond en heeft alleen een andere textuur. Het fijne aan chiapudding is dat het snel en makkelijk te maken is. Zet de avond van tevoren de mix van chiazaadjes en amandelmelk in de koelkast en de volgende ochtend staat de chiapudding voor je klaar. Vervolgens hoef je alleen de chiapudding te mengen met een vleugje kaneel en voeg je de gewenste toppings toe. Zo geniet je binnen een paar minuten van een heerlijk ontbijt. Tip: met chiapudding kun je eindeloos blijven variëren. Mix bijvoorbeeld eens cacaopoeder door de chiapudding. Of pureer wat fruit door de pudding voor een zomers effect. recept Appeltaart chiapudding Appeltaart en chiapudding in één: een reuze gezond en herfstig ontbijt bedacht en gefotografeerd door gastblogster Melissa. Printen 10 minuten + opstijven 1 Ingrediënten 3 el chiazaad 250 ml amandelmelk 3 el Griekse yoghurt of een lactosevrij alternatief 1 appel 1,5 tl kaneel 1 el rozijnen 1 el walnoten Pssst. verdubbel de hoeveelheid en maak meteen twee porties! Voor morgenochtend én de ochtend erna. Bereiding Doe de chiazaadjes met de amandelmelk en 0,5 tl kaneel in een grote beker en roer goed door. Laat het vijf minuten rusten. Roer weer goed door, sluit de beker goed af en zet in de koelkast tot de volgende ochtend. Snijd de appel in kleine blokjes en meng dit in een bak met 1 tl kaneel en de gewelde rozijnen. Je kunt ervoor kiezen om dit mengsel lekker warm en gaar te bakken in de oven (op 175 graden voor 10 minuutjes) of je gebruikt het rauw en koud. Bewaar dit afgesloten in de koelkast tot de volgende ochtend. De ochtend dat je het wilt eten: haal de beker met chiazaadjes uit de koelkast, het is dan een pudding geworden! Hak de walnoten in kleine stukjes en zet even opzij. Giet de chiapudding tot de helft van een glas en schep de Griekse yoghurt er bovenop. Top af met de stukjes appel, rozijnen, walnoten en evt. nog wat extra kaneel.