Ga naar de inhoud
Chocolade kokos amandelen
Gezonde bakrecepten 27 januari 2016

Chocolade kokos amandelen

Chocolade kokos amandelen

Er lonken weer drie flinke zakken nootjes naar me vanuit de kast. Walnoten, cashews en amandelen om precies te zijn, van elk een kilo. Gelukkig kan ik deze nootjes bij de Volkskruidentuin op de Kinkerstraat een stuk goedkoper inslaan dan wanneer ik alles in de supermarkt moet halen. Aanrader als je in Amsterdam woont!

En met die grote voorraad nootjes ben ik in de tussentijd al flink losgegaan. Deze chocolade kokos amandelen waren één van mijn favo resultaten. Ik maakte ze voor mijn vaders verjaardag. Hij is gek op pindarotsjes en die maakte ik vorig jaar voor hem. Dit jaar bedacht ik deze lekkere combinatie met amandelen, pure chocolade en kokos. Om het een gezond snackje te houden gebruikte ik een dun laagje pure chocolade, ook zodat deze de kokos en amandel niet overheerst.

En oh wat zijn ze lekker! Als je eenmaal met een potje van deze choco kokos amandelen op de bank gaat zitten gaat het potje leeg! U bent gewaarschuwd.

Chocolade kokos amandelen

Chocolade kokos amandelen

recept
Chocolade kokos amandelen

Er lonken weer drie flinke zakken nootjes naar me vanuit de kast. Walnoten, cashews en amandelen om precies te zijn, van elk…

15 minuten

Ingrediënten

  • 75 gram pure chocolade
  • 150 gram amandelen
  • 50 gram kokos

Bereiding

  1. Smelt de chocolade in een ruime kom au bain-marie. Leg ondertussen alvast een bakpapiertje klaar op het aanrecht.
  2. Als alle chocolade is gesmolten haal je de kom van het vuur en doe je hier de amandelen in. Schep dit een aantal keer om zodat alle amandelen zijn bedekt met de chocolade.
  3. Doe de helft van de kokos in een schaaltje. Leg hier nu een aantal met chocolade bedekte amandelen op en strooi er wat kokos overheen. Rol eventueel nog een beetje door de kokos. Haal ze er vervolgens uit en leg ze op het bakpapier. Een handig trucje hiervoor is om satéprikkers als Chinese eetstokjes te gebruiken, zo haal je de amandelen gemakkelijk uit de kokos zonder alle kokos er weer vanaf te schrapen. Herhaal dit procesje tot alle amandelen bedekt zijn.
  4. Laat de amandelen een één tot twee uur uitharden en bewaar ze in een afgesloten potje.

Heb jij dit receptje gemaakt? Deel dan een foto via Facebook of Instagram met mij, of laat hieronder in een berichtje achter wat je er van vond. Vind ik #leuk!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Chocolade kokos amandelen" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Chocolade kokos amandelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *