Ga naar de inhoud
Dadel-notenfudge
Gezonde bakrecepten 11 september 2016

Dadel-notenfudge

Dadel-notenfudge

Geschreven door: Carolien & Mariette

Tijdens onze baktweedaagse stonden ‘gezonde snickers’ hoog op ons lijstje. Het begon als een gezonde snickers met notenvulling en caramel van dadels. Het resultaat was een dadel-noten fudge, die met een zoute flake topping klein beetje extra kick krijgt.

De fudge werd door de kids op nummer 1 gewaardeerd en was zo op.
Enig minpuntje is dat de vulling een beetje zacht/sticky blijft en je de fudge dus goed in de koelkast moet bewaren.

Dadel-notenfudge

Dadel-notenfudge

recept
Dadel-notenfudge

Geschreven door: Carolien & Mariette Tijdens onze baktweedaagse stonden ‘gezonde snickers’ hoog op ons lijstje. Het begon als een gezonde snickers…

12

Ingrediënten

Bodem

  • 100 gram amandelen
  • 100 gram walnoten
  • 200 gram dadels
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Flinke snuf zout

Karamel

  • 200 gram dadels
  • 1 theelepel kaneel

Topping

  • 150 gram pure (vegan) chocolade
  • 50 milliliter (amandel)melk
  • Grove zoutvlokken

Bereiding

 

  1. Gebruik een springvorm of kleine ovenvorm van ongeveer 20 cm doorsnede en leg bakpapier op de bodem van de vorm.
  2. Maak eerst de bodem. Week de dadels 5 – 10 minuutjes in heet water en giet daarna goed af. Hak de noten grof met het zout en doe in een kom. Pureer de dadels met de kokosolie en voeg de gehakte nootjes hier aan toe. Smeer het mengsel uit over de bodem van de schaal/vorm. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten
  3. Karamel. Week de dadels 5 – 10 minuten in heet water en giet af. Pureer de dadels fijn en meng het kaneel + 1 á 2 eetlepels water er doorheen tot je een mooie karamelspread overhoudt. Smeer deze op de bodem die al een beetje is opgesteven in de koelkast en zet hierna weer terug in de koeling.
  4. Topping. Giet de melk in een steelpannetje en laat het warm worden op de laagste stand op je fornuis. Als de melk heet is (maar nog niet kookt), haal je haar van het vuur en voeg je chocolade al roerende in kleine stukjes toe tot het volledig is opgenomen. Je chocolade topping is nu klaar en kan op je karamel gegoten worden. Zet het geheel dan weer terug in de koelkast om op te stijven. Strooi na een uur wat zoutflakes over de fudge voor een lekker zoet-zoutige combinatie (en het ‘snickers’ gevoel is terug!).
  5. Als het voldoende is opgesteven snijd je de dadel-notenfudge in het gewenste aantal stukken.

Enjoy zoetjes! Bewaar de dadel-notenfudge in de koelkast. Blijft zeker 5 dagen goed, maar zo lang zul je er niet vanaf kunnen blijven. We zien jouw versie graag terug via Facebook, Instagram of Snapchat!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Dadel-notenfudge" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Dadel-notenfudge

  1. Echt heerlijk! Alleen was mijn chocolade niet echt opgesteven. Omdat ik hem toch te hoog verwarmd heb? Daardoor niet zo praktisch om mee te nemen maar deed niets af aan de overheerlijke smaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *