Dadelwalnotenreepjes met kokos Ken je Stach? Een leuke food zaak in Amsterdam, waar je verse afhaalmaaltijden en lokaal lekkers kunt halen. Zo hebben ze ook oneindig veel soorten chocolade, gekke biertjes, fudge en thee. Maar er was één specifiek product dat elke keer weer met mij mee naar huis ging: een soort reepjes gemaakt van dadels, gehakte walnoten en kokos. Veel kokos. Ik vond ze zo ontzettend lekker dat ik ze ook gewoon eens zelf moest proberen te maken. Mijn uitprobeersel was in één keer raak en ik doop ze om tot ‘dadelwalnotenreepjes met kokos‘. Mega-lekker. Nergens dadels te vinden? Dit overkwam mij vorige week in drie supermarkten op rij. No worries! Gebruik dan gewoon vijgen, die zijn iets minder zoet, maar ook heel lekker. En als je een keer in Amsterdam bent, ga dan zeker eens langs Stach! Mijn favorieten zijn de Pukka thee en lemon meringue chocolade. recept Dadelwalnotenreepjes met kokos Ken je Stach? Een leuke food zaak in Amsterdam, waar je verse afhaalmaaltijden en lokaal lekkers kunt halen. Zo hebben ze… Printen 20 min 12 Ingrediënten 250 gram ontpitte dadels 100 gram walnoten 50 gram kokos 2 eetlepels kokosolie Bereiding Week de dadels voor ongeveer een kwartier in heet water. Vet ondertussen een bakvorm of vierkant schaaltje in en bekleedmet bakpapier (ongeveer 15×10 cm, maar je kunt ook de helft van de bakvorm vullen of de dubbele hoeveelheid maken). Door het invetten zal het bakpapier beter blijven zitten. Hak de walnoten in grove stukjes en zet even opzij. Neem nu een blender of keukenmachine en doe hier de uitgelekte dadels in samen met twee eetlepels kokosolie. Zet de keukenmachine nu aan tot de dadels goed fijn zijn gemalen. Meng hier nu met een lepel de kokos en de stukjes walnoot doorheen. Druk het mengsel in de bakvorm en maak de bovenkant mooi glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel vochtig met wat water als het erg blijft plakken. Strooi nog een beetje kokos op de bovenkant en zet nu voor minstens twee uur in de koelkast om op te stijven. Til het plakkaat nu uit de bakvorm, snij in stukjes en GENIET!
Mmm, dat klinkt lekker en ook super simpel! Heb je nog een goed alternatief voor walnoot? Ik vind ze heerlijk, maar helaas is er ook iemand met een allergie hiervoor in huis.. En die typische smaak laat zich wat lastig vervangen lijkt me. Beantwoorden
misschien pecannoten??? ik heb geen idee hoe dat smaakt maar ik vind ze zo op elkaar lijken XD Beantwoorden
Met pecannoten zou je het inderdaad kunnen proberen, maar met hazelnoten is het sowieso ook een heerlijke combinatie! En ik vermoed met amandelen ook 😉 mmm! Beantwoorden
Oeeee die zijn zo jummie. Is de kokosolie ook te vervangen als je dat niet in huis hebt. Of mis je dan ook smaak? Beantwoorden
Hi Marije, de kokosolie zorgt ervoor dat het reepje voldoende aan elkaar plakt en het geeft ook een lekkere stevige structuur eraan. Of boter een goede vervanging is durf ik niet te zeggen. Als je de dadels lang genoeg laat weken en deze heel fijn blendert, kun je misschien wel balletjes rollen van het beslag, deze zullen alleen wel wat ‘slapper’ zijn. Succes! Beantwoorden
Geen cocos en cocosolie in huis maar toch gemaakt met walnoten en cacao ook heel lekker! Beantwoorden
Heerlijk! Wel een vraagje m.b.t. het bewaren. Als ze eenmaal 2 uur in de koelkast zijn geweest, kun je ze dan het beste in of juist buiten de koelkast bewaren/ goed houden? En hoe lang blijft dit ongeveer goed? Hoor het graag, alvast bedankt voor je reactie. Groetjes Saskia Beantwoorden
Hi Saskia, thanks! Ik vind ze ook heerlijk. Het liefst bewaar ik ze in de koelkast omdat je ze dan zeker een week kan bewaren en ze lekker stevig blijven. Beantwoorden
Hmmm, dat heb ik nog nooit gebruikt. Is dat gemaakt puur van dadels? Dan zou het zeker moeten kunnen! Beantwoorden
Sorry voor late reactie. Ja dadel pasta is puur dadels. Wij gebruiken het meestal voor koekjes. Hoeven we niet eerst alles te pureren. Ik ga het in ieder geval even uittesten. Bedankt voor het lekkere recept Beantwoorden
Hoi! Bewaar je deze reepjes (afgesloten) in de koelkast of buiten de koelkast? Ik ga ze morgen maken! Beantwoorden
Ik heb ze afgelopen week gemaakt en zelfs mensen die niet van pure dadels houden vonden ze lekker! Ik vind de versie met kokos het lekkerst. En k heb ook geen kokosolie gebruikt. Gewoon dadels malen in de keuken machine en als dat fijn is de walnoten erbij in kieperen. Daarna balletjes draaien met beetje vochtige handen, door de kokos rollen en in de koelkast wat op laten stijven. Super makkelijk en Heerlijk! Bedankt voor het recept! Beantwoorden
Zo leuk om te horen, dankjewel! En kan zeker ook goed zonder kokosolie, dan stijven ze alleen íets minder stevig op. Beantwoorden
Ze staan in de koelkast! Heb net wat van de lepel af geproefd en twee uur lijkt nu heeel lang 😉 Beantwoorden
Gisteren het recept gemaakt en vandaag gegeten. Super lekkere dadelreepjes, lijkt op de ongezonde dadeltaart van bagel&beans alleen zonder toegevoegde suikers. Zeker voor herhaling vatbaar. Beantwoorden
Lijkt me heerlijk! Dadels weken in water? Is dat nodig? Ik gebruik medjoul dadels. De lekkerste dadels en al super zacht van zichzelf. Of toch nog in water weken? Beantwoorden
Als ze écht al supersmeuïg zijn hoeft het inderdaad niet per se, stiekem doe ik het toch altijd 😉 Even kokendheet water erop en dan goed uit laten lekker. Beantwoorden
Ik reageer niet gauw maar ik ben inmiddels groot fan van je site. De brownies staan in de oven en de dadelwalnotenreepjes zijn inmiddels een favorietje bij ons. Zelfs bij echtgenoot die ongeveer zoetverslaafd is ha ha. Je hebt er een trouwe volger bij. Beantwoorden