Ga naar de inhoud
Frisse limoenbananencake met frambozen
Gezonde bakrecepten 13 april 2016

Frisse limoenbananencake met frambozen

Frisse limoenbananencake met frambozen

Een suikervrij, vetvrij en lactosevrij recept voor een fris bananenbrood met limoen, kokos en verse frambozen. Let’s go lentekriebels!

Jullie hebben het inmiddels al wel door: bananencake is mijn lievelingssnack en/of ontbijt. Het begon twee jaar terug met deze bananencake, daarna maakte ik een chocolade bananencake en afgelopen jaar maakte ik een onweerstaanbare speculaas bananencake. ZO LEKKER! I can’t get enough. Ik blijf dus vooral doorgaan om nieuwe varianten te bedenken en tadá hier is weer zo’n lekkertje.

Wat is jouw favo bananencake? Misschien wel deze frisse limoenbananencake met frambozen en kokos. Deze geeft je echt lentekriebels en is in tegenstelling tot de andere versies lekker fris dankzij de limoen en verse framboosjes!

frisse limoenbananencake met frambozen

frisse limoenbananencake met frambozen

Frisse limoenbananencake met frambozen

recept
Frisse limoenbananencake met frambozen

Een suikervrij, vetvrij en lactosevrij recept voor een fris bananenbrood met limoen, kokos en verse frambozen. Let’s go lentekriebels! Jullie…

30 minuten
12

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 125 gram verse ontpitte dadels
  • 3 eieren (L)
  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 limoen
  • 50 gram geraspte kokos
  • 200 gram frambozen

Bereiding

  1. Week de dadels voor ongeveer 5 – 10 minuten in een bak met kokend heet water, tot ze zacht zijn. Giet daarna af en laat uitlekken.
  2. Vet een cakevorm van 25 cm in en verwarm de oven voor op 160 graden.
  3. Pureer de dadels en de bananen helemaal fijn. Doe dit in een kom, voeg de eieren er aan toe en mix een minuutje goed door. Rasp de schil van de limoen eraf (enkel het groene gedeelte) en voeg dit, samen met het sap van een halve limoen, toe aan het mengsel.
  4. Doe de bloem in een schone kom en rol de frambozen hier doorheen. Haal de frambozen er daarna uit en leg even opzij. Voeg dan ook het amandelmeel, bakpoeder en kokos toe aan de bloem en meng door elkaar. Roer dit vervolgens door het banaanmengsel tot alles goed opgenomen is. Schep tot slot met een spatel de frambozen er doorheen.
  5. Eerste stapjes
  6. Stort het beslag in de cakevorm. Strooi eventueel nog een beetje havervlokken er overheen voor een crunchy laagje. Zet vervolgens voor 50 – 60 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 50 minuten of de caketester er schoon uitkomt, zo niet, zet de cake dan nog vijf minuutjes terug.
  7. Tweede stapjes
  8. Laat de cake een beetje afkoelen en stort vervolgens op een taartrooster. Ze is het allerlekkerst als ze nog warm is, dus smel smullen!

ENJOY ZOETJES!

Heb jij deze fijne frisse limoenbananencake met frambozen gemaakt? Laat een berichtje achter in de comments of deel jouw creatie via FacebookInstagram of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten) met mij! <3

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Frisse limoenbananencake met frambozen" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

11 berichten over “Frisse limoenbananencake met frambozen

  1. Heerlijk, ik ga t snel maken maar wil graag weten wat ik ipv de dadels kan gebruiken, suiker of zoetstof? Ik eet geen dadels nl.
    Ik zou heel graag hier een antwoord op willen hebben!’Bijvoorbaat dank!

  2. Als ik het in cupcakevormpjes bak hoe lang wordt de baktijd ongeveer? Ik wil ze bakken voor het kinderfeestje van mijn dochter volgende week. De speculaasvariant is erg populair bij ons. Veel succes met je site.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *