Glutenvrije ‘kokos’cake Healthy baking queen en gastblogger Melissa is weer voor jullie de keuken ingedoken en is aan de slag gegaan met mijn favoriete ingredint: kokos! Ze maakte een glutenvrije ‘kokos’cake, terwijl kokos toch echt niet terug te vinden is in het beslag. Is je nieuwsgierigheid gewekt? Door Melissa. De zomer is nu (helaas!) echt afgelopen. Om toch iets langer in de zomerse sferen te blijven, maakte ik op de laatste zonnige dag nog een typisch zomerontbijtje. Hiervoor gebruikte ik één van mijn favoriete ingrediënten: kokos. Het maakt voor mij niet uit wat voor eten het is, als er kokos in zit ben ik verkocht. Deze keer heb ik een goed vullende kokoscake gebakken. Het interessante aan dit recept is dat de kokos niet terug te vinden is in het cakebeslag. Het zit namelijk alleen maar in de smeuïge laag bovenop de cake. Dit is overigens voldoende om de hele cake een ultieme kokossmaak te geven. Hierdoor is het ideaal wanneer je snel een ontbijt nodig hebt. Tijdens het maken van deze foto’s heb ik havermeel gebruikt. Mocht je de cake nog net iets meer smaak willen geven, kun je ook amandelmeel gebruiken. Eet smakelijk! recept Glutenvrije ‘kokos’cake Healthy baking queen Melissa maakte een glutenvrije 'kokos'cake, terwijl kokos toch echt niet te vinden is in het beslag. Ben je nieuwsgierig geworden? Printen 30 minuten + baktijd 15 Ingrediënten CAKE 250 gram havermout of amandelmeel 3 eieren 250 ml amandelmelk 6 el honing 40 gram kokosolie (gesmolten) 1 tl bakpoeder 1 tl baking soda Snuf zout KOKOSLAAG 50 gram kokosolie 25 ml amandelmelk 125 gram kokosbloesemsuiker 50 gram geraspte kokos Bereiding Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een 20x20cm bakvorm met bakpapier. Mix de havermout in een blender tot havermeel.Voeg het bakpoeder, bakingsoda en zout toe. Klop in een andere kom de eieren. Meng dit met de honing, de gesmolten kokosolie, en amandelmelk. Klop het nog een keer. Meng beide kommen door elkaar en spatel tot een glad beslag.Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de kokoscake in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Nu kun je de kokoslaag maken. Meng de gesmolten kokosolie, amandelmelk, kokosbloesemsuiker en de kokos. Smeer dit mengsel over de bovenkant van de gare cake en bak de cake nog eens 5 minuten in de oven. Laat de cake goed afkoelen en geniet!
Ik ben dol op kokos! Kun je de amandelmelk ook vervangen voor karnemelk? Amandelmelk is zo duur… Beantwoorden
Een andere soort melk kan zeker! Karnemelk zou ik zelf niet zo snel voor kiezen, liever gewone melk? Beantwoorden
Oei dat is absoluut niet de bedoeling! Zou je me een foto kunnen mailen + om welk device? Dan kan ik mijn development team ernaar laten kijken op het op te lossen, aangezien ik het recept zelf wel goed kan zien. ( [email protected] ) Beantwoorden