Ga naar de inhoud
Glutenvrije ‘kokos’cake
Cupcakes en muffins 07 oktober 2019

Glutenvrije ‘kokos’cake

Glutenvrije ‘kokos’cake

Healthy baking queen en gastblogger Melissa is weer voor jullie de keuken ingedoken en is aan de slag gegaan met mijn favoriete ingredint: kokos! Ze maakte een glutenvrije ‘kokos’cake, terwijl kokos toch echt niet terug te vinden is in het beslag. Is je nieuwsgierigheid gewekt?

Door Melissa. De zomer is nu (helaas!) echt afgelopen. Om toch iets langer in de zomerse sferen te blijven, maakte ik op de laatste zonnige dag nog een typisch zomerontbijtje. Hiervoor gebruikte ik één van mijn favoriete ingrediënten: kokos. Het maakt voor mij niet uit wat voor eten het is, als er kokos in zit ben ik verkocht. Deze keer heb ik een goed vullende kokoscake gebakken.

Het interessante aan dit recept is dat de kokos niet terug te vinden is in het cakebeslag. Het zit namelijk alleen maar in de smeuïge laag bovenop de cake. Dit is overigens voldoende om de hele cake een ultieme kokossmaak te geven. Hierdoor is het ideaal wanneer je snel een ontbijt nodig hebt.

Tijdens het maken van deze foto’s heb ik havermeel gebruikt. Mocht je de cake nog net iets meer smaak willen geven, kun je ook amandelmeel gebruiken. Eet smakelijk!

Glutenvrije kokoscake

Glutenvrije kokoscake

Glutenvrije ‘kokos’cake

recept
Glutenvrije ‘kokos’cake

Healthy baking queen Melissa maakte een glutenvrije 'kokos'cake, terwijl kokos toch echt niet te vinden is in het beslag. Ben je nieuwsgierig geworden?

30 minuten + baktijd
15

Ingrediënten

CAKE

  • 250 gram havermout of amandelmeel
  • 3 eieren
  • 250 ml amandelmelk
  • 6 el honing
  • 40 gram kokosolie (gesmolten)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • Snuf zout

KOKOSLAAG

  • 50 gram kokosolie
  • 25 ml amandelmelk
  • 125 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram geraspte kokos

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een 20x20cm bakvorm met bakpapier.
  2. Mix de havermout in een blender tot havermeel.Voeg het bakpoeder, bakingsoda en zout toe.
  3. Klop in een andere kom de eieren. Meng dit met de honing, de gesmolten kokosolie, en amandelmelk. Klop het nog een keer.
  4. Meng beide kommen door elkaar en spatel tot een glad beslag.Schenk het beslag in de bakvorm.
  5. Bak de kokoscake in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  6. Nu kun je de kokoslaag maken. Meng de gesmolten kokosolie, amandelmelk, kokosbloesemsuiker en de kokos.
  7. Smeer dit mengsel over de bovenkant van de gare cake en bak de cake nog eens 5 minuten in de oven.
  8. Laat de cake goed afkoelen en geniet!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Glutenvrije ‘kokos’cake" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

4 berichten over “Glutenvrije ‘kokos’cake

    1. Oei dat is absoluut niet de bedoeling! Zou je me een foto kunnen mailen + om welk device? Dan kan ik mijn development team ernaar laten kijken op het op te lossen, aangezien ik het recept zelf wel goed kan zien. ( [email protected] )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *