Glutenvrije paasbroodjes met spijs Ik ben helemaal fan van deze glutenvrije paasbroodjes met spijs! Ze hebben een superlekkere structuur, smeuïge spijsvulling, zijn heerlijk gezond en zó makkelijk om te maken. Paastoppers! Op Instagram vroeg ik jullie laatst of jullie liever brunch- of high tea-recepten op Zoetrecepten wilden zien voor Pasen en met een bescheiden meerderheid won de brunch. Maarrrr, laat dit recept nou net perfect zijn voor zowel de Paasbrunch, als een high tea. Een echte pleaser. Let wel op dat je de paasbroodjes niet te lang in de oven laat staan, dan worden ze droog. Die van mij hadden eigenlijk net iets te lang in de oven gestaan, maar daar heb ik de oventijd in het recept netjes op aangepast. LEES OOK: 8x inspiratie voor je Paasbrunch. LACTOSEVRIJ: wil je een lactosevrije versie maken van deze paasbroodjes? Gebruik dan kokosyoghurt in plaats van de kwark. recept Glutenvrije paasbroodjes met spijs Ik ben helemaal fan van deze glutenvrije paasbroodjes met spijs! Ze hebben een superlekkere structuur, smeuïge spijsvulling, zijn heerlijk gezond en zó makkelijk om te maken. Paastoppers! Printen 15 minuten + baktijd 12 Ingrediënten 300 gram kwark* 2 eieren (L) 150 gram amandelmeel 100 gram havermeel** 2,5 tl bakpoeder 1 tl citroenrasp 150 gram rozijnen Gezonder amandelspijs Wat amandelen *Wil je een lactosevrije versie maken van deze paasbroodjes? Gebruik dan kokosyoghurt in plaats van de kwark. **Geen havermeel in huis? Maak het dan zelf door havermout tot een fijn meel te blenderen! Bereiding Bereid het gezonder amandelspijs voor volgens dit recept. Rol er 12 balletjes spijs van. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffinbakvorm in. Wel de rozijnen een paar minuten in kokendheet water en giet daarna goed af. Klop de eieren los in een kom, samen met de kwark. Voeg het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, een flinke mespunt zout en de rasp van de citroen toe. Meng goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt. Roer tot slot de gewelde rozijntjes erdoor. Vol elk muffinvormpje voor twee-derde deel met het beslag. Leg een balletje amandelspijs en druk deze een beetje in het beslag. Dek af met het resterende beslag. Garneer de kwarkbroodjes met de amandelen (of amandelschaafsel). Bak de broodjes in 20 – 25 minuten goudbruin en laat afkoelen of geniet er meteen van.