Hartige granola Holy granola, heb je wel eens een hartige variant geproefd? Ik niet! Maar gastblogger Emma maakt deze hartige granola regelmatig voor over haar salades. Wat een top idee. “Ik ben een grote fan van granola: het is best wel gezond, heeft een lekkere bite, er zitten veel vezels en gezonde complexe koolhydraten in en het is ook nog zoet! Wat wil je nog meer? Echter, soms wil ik ook wel eens wat anders, en dan maak ik hartige granola. Ik zou het niet aanraden om deze te eten bij je ontbijt met een bakje yoghurt, maar het is een super leuk (en lekker) alternatief voor croutons in je salade, of als crunchy topping voor je soep, maar natuurlijk is het ook heerlijk om een klein handje te pakken als snack!” – aldus Emma. LEES OOK: Granola zonder toegevoegde suiker of olie! Emma is een super creatieve en enthousiaste blogster die op haar blog That Healthy Kitchen nog veel meer gezonde (vegetarische en vaak ook vegan) recepten deelt! Af en toe zal ze n van haar inspirerende recepten in een gastblog op Zoetrecepten delen, zoals nu deze hartige granola. Ik kan niet wachten om ‘m over mijn salade te gooien. recept Hartige granola Holy granola, heb je wel eens een hartige variant geproefd? Ik niet! Maar gastblogger Emma maakt deze hartige granola regelmatig voor over… Printen 10 minuten + baktijd 5 Ingrediënten 2 grote eetlepels (zwart) sesamzaad 100 gram grove havervlokken 1 el olijfolie 1 tl komijnpoeder tl kaneel tl zout tl zwarte peper 1 flinke tl kerriepoeder 2 eiwitten OF 6 grote el aquafaba* Bereiding Verwarm je oven voor op 160 graden en beleg een bakplaat met bakpapier. Doe de sesamzaadjes, havermout, olijfolie, komijn, kaneel, kerrie, zout en peper in een grote bak en mix met een lepel totdat de kruiden goed gemend zijn door het hele mengsel. Mix de eiwitten of aquafaba met een mixer totdat je stijve pieken krijgt. Meng het eiwit of aquafaba voorzichtig door het havermout vlokken mengsel. Verspreid de granola over de bakplaat. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat volledig afkoelen. Breek het daarna en doe in een goed afgesloten pot. *aquafaba is het vocht dat in een potje kikkererwten zit en kan als veganistische vervanger van ei worden gebruikt. BEWAREN: 1 maand goed afgesloten op een donkere plek.