Ga naar de inhoud
Hartige granola
Gezonde bakrecepten 20 mei 2018

Hartige granola

Hartige granola

Holy granola, heb je wel eens een hartige variant geproefd? Ik niet! Maar gastblogger Emma maakt deze hartige granola regelmatig voor over haar salades. Wat een top idee.

“Ik ben een grote fan van granola: het is best wel gezond, heeft een lekkere bite, er zitten veel vezels en gezonde complexe koolhydraten in en het is ook nog zoet! Wat wil je nog meer? Echter, soms wil ik ook wel eens wat anders, en dan maak ik hartige granola. Ik zou het niet aanraden om deze te eten bij je ontbijt met een bakje yoghurt, maar het is een super leuk (en lekker) alternatief voor croutons in je salade, of als crunchy topping voor je soep, maar natuurlijk is het ook heerlijk om een klein handje te pakken als snack!” – aldus Emma.

LEES OOK: Granola zonder toegevoegde suiker of olie!

Emma is een super creatieve en enthousiaste blogster die op haar blog That Healthy Kitchen nog veel meer gezonde (vegetarische en vaak ook vegan) recepten deelt! Af en toe zal ze n van haar inspirerende recepten in een gastblog op Zoetrecepten delen, zoals nu deze hartige granola. Ik kan niet wachten om ‘m over mijn salade te gooien.

Hartige granola

Hartige granola

recept
Hartige granola

Holy granola, heb je wel eens een hartige variant geproefd? Ik niet! Maar gastblogger Emma maakt deze hartige granola regelmatig voor over…

10 minuten + baktijd
5

Ingrediënten

  • 2 grote eetlepels (zwart) sesamzaad
  • 100 gram grove havervlokken
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • tl kaneel
  • tl zout
  • tl zwarte peper
  • 1 flinke tl kerriepoeder
  • 2 eiwitten OF 6 grote el aquafaba*

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 160 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de sesamzaadjes, havermout, olijfolie, komijn, kaneel, kerrie, zout en peper in een grote bak en mix met een lepel totdat de kruiden goed gemend zijn door het hele mengsel.
  3. Mix de eiwitten of aquafaba met een mixer totdat je stijve pieken krijgt. Meng het eiwit of aquafaba voorzichtig door het havermout vlokken mengsel.
  4. Verspreid de granola over de bakplaat. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat volledig afkoelen. Breek het daarna en doe in een goed afgesloten pot.

*aquafaba is het vocht dat in een potje kikkererwten zit en kan als veganistische vervanger van ei worden gebruikt.

BEWAREN: 1 maand goed afgesloten op een donkere plek.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Hartige granola" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *