Ga naar de inhoud
Knapperige ontbijttaart met frambozenswirl
Gezonde bakrecepten 23 maart 2018

Knapperige ontbijttaart met frambozenswirl

Knapperige ontbijttaart met frambozenswirl

Ik was een gelukkig mens vanochtend, want ik mocht ontbijten met deze knapperige ontbijttaart met frambozenswirl. Zó lekker en makkelijk!

En zeg nou zelf, hoe tof staat het als je deze taart op de ontbijttafel zet met Pasen? Sowieso kan mijn dag al niet meer stuk als ik ‘m begin met taart, maar daarnaast is deze ontbijttaart ook nog eens gezond en echt hemels van smaak. De bodem is gemaakt met havermout en lekker dik en knapperig. Daarop schepte ik een frisse vulling van Griekse yoghurt (kokosyoghurt leek me ook heel lekker en is lactosevrij) die ik heb afgetopt met een aantal zoete swirls van Hero frambozenjam met 40% minder suiker. Dat maakt het toch lekker zoet zonder dat je de halve suikerpot naar binnen werkt.

Ik vind jam echt een heerlijke smaakmaker om te verwerken in mijn baksels, maar je kunt er ook verse frambozen (geprakt) doorheen verweken. Dan is het wel minder zoet, net wat je lekkerder vindt.

Misschien vraag je je af waarom ik geen geleermiddel zoals gelatine of agar-agar heb gebruikt. Dat vind ik te veel gedoe voor het ontbijt. Plus, nu kun je de bodem (als je dat handig vindt) de avond ervoor alvast voorbereiden en hoef je in de ochtend alleen nog maar de yoghurt erin te scheppen en af te maken met de frambozenjam. Daardoor is de vulling inderdaad niet heel stijf, maar blijft de bodem wel heerlijk crunchy én heb je het minste werk aan deze ontbijttaart.

TIP: maak je liever geen grote taart maar wel kleine taartjes? Druk het deeg voor de bodempjes dan in muffinvormpjes of tartelette vormpjes en bak ze in 15 minuutjes gaar.

knapperige ontbijttaart met frambozenswirl

Dit recept is gesponsord door Hero. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door benvloeden en plaats enkel content waar ik volledig achter sta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Knapperige ontbijttaart met frambozenswirl

recept
Knapperige ontbijttaart met frambozenswirl

Ik was een gelukkig mens vanochtend, want ik mocht ontbijten met deze knapperige ontbijttaart met frambozenswirl. Zó lekker en makkelijk!

30 minuten + baktijd
8

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 50 ml kokosolie
  • 1 banaan
  • 4 el honing*
  • 400 gram Griekse yoghurt*
  • 4 el Hero Minder Zoet Frambozenjam

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakvorm van 24 cm met bakpapier.

Ingredinten knapperige ontbijttaart met frambozenswirl

  1. Maal de helft van de havermout tot een fijn meel in de blender. Meng dit daarna met de grove vlokken, het amandelmeel, een theelepel kaneel en een mespunt zout door elkaar.
  2. Smelt de kokosolie in een steelpannetje en meng hier de honing doorheen. Pureer de banaan en schep dit samen met het kokosoliemengsel door de droge ingrediënten.
  3. Gebruik 3/4e deel van het beslag om de bodem te bedekken en de rest om een lage rand te maken, van ongeveer 1,5 cm hoog. Zorg ervoor dat het mooi gelijk verdeeld is.
  4. Bak de bodem in 15 minuten goudbruin en laat volledig afkoelen (dit kun je dus ook prima de avond ervoor voorbereiden).
  5. Meng de Griekse yoghurt eventueel met een tl vanille extract. Verdeel dit over de volledig afgekoelde bodem.
  6. Swirl er 4 eetlepels Hero Minder Zoet Frambozenjam doorheen voor een supermooie en lichtzoete topping.

*Vervang de honing en Griekse yoghurt door ahornsiroop en kokosyoghurt voor een lactosevrije en vegan ontbijttaart.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Knapperige ontbijttaart met frambozenswirl" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *