Koolhydraatarme amandelkoekjes met frambozenjam Zijn dit geen mooierds? Easy peasy vegan koolhydraatarme amandelkoekjes, ook wel thumbprint cookies genoemd omdat je er met je duim een kuil in drukt waar je vervolgens een schepje frambozenjam in doet. Vorige week deelden we de koolhydraatarme kruidkoek uit het geniale boek ‘ het Keto Plan‘ en nu mogen we nog zo’n toppertje delen. Prachtige foto ook he? Daar staat het boek vol mee. Deze koolhydraatarme amandelkoekjes met frambozen chiajam zijn ontzettend fijn om naar te kijken, maar ook heerlijk om te eten. Met dit recept kun je ook prima variëren met andere noten- of zadenpastas zoals pindakaas, tahin of hazelnootpasta. Onder de foto vind je de voedingswaarde per koekje. Normaal delen we die niet op Zoetrecepten, maar nu wel omdat dit voor velen binnen een koolhydraatarm voedingspatroon belangrijk is om te weten. VOEDINGSWAARDE (PER KOEKJEMET JAM) Totaal koolhydraten 11 gram Vezels 4,1 gram Eiwitten 4,8 gram Vetten 11,2 g (waarvan verzadigde 0,8 g) Calorieën 138,2 kcal Je koopt het Keto Plan voor 26 euro bij Bol.com via deze link. Julie van den Kerchove | Lannoo | Nederlands | 1e druk | juni 2018 | Hardcover | 231 pagina’s Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo. recept Koolhydraatarme amandelkoekjes met frambozenjam Zijn dit geen mooierds? Easy peasy koolhydraatarme amandelkoekjes met frambozenjam die passen binnen een keto voedingspatroon. Printen 15 minuten + baktijd 12 Ingrediënten 1 eetlepel chiazaad, gemengd in 3 eetlepels water 1 kop (100 g) amandelmeel kop (125 g) amandelpasta 2-3 el erythritol 1 snufje zeezout Chia frambozenjam * Maak volgens dit recept en vervang de hoeveelheid aardbeien door frambozen. Bereiding Verwarm de oven voor op 175 C. Roer het chiazaad met het water in een glas of kommetje. Zet 5 minuten opzij. Dit zal een gel worden die dient als bindmiddel. Mix alle andere ingrediënten tot een dik deeg in de keukenmachine.* Voeg daarna ook de chiagel toe en mix kort. Rol het deeg tot twaalf balletjes, leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier en druk ze zachtjes plat met de palm van je hand. Maak in het midden een kuiltje met je duim. Bak 15 minuten en laat de koekjes daarna minstens 5 minuten afkoelen. Bewaar ze in een glazen bokaal of koekjestrommel op een koele, donkere plaats. Bereid de chiajam volgens dit recept en vervang de hoeveelheid aardbeien door frambozen. Schep vlak voor het serveren een schepje frambozen chiajam in een koekje en GENIET! *Laat de machine niet te lang draaien,zo voorkom je dat de noten te veel olie vrijgeven. BEWAREN: jam tot 5 dagen in de koelkast, koekjes 2 weken