Mandarijn-yoghurtcake (glutenvrij) Ondanks dat ik na de feestdagen eventjes blogvakantie had ingelast, heeft gastblogster Melissa wel weer een heerlijk gezond baksel voor jullie gemaakt: een mandarijn-yoghurtcake. Dus wil je eens mandarijnen in een baksel verwerken? Dan is deze gezonde mandarijn yoghurtcake een topper voor jou. Lekker voedzaam dankzij het havermeel en amandelmeel en toch elke dag een stukje taart kunnen eten. Door Melissa. Yes, het is weer tijd voor een recept met wat fruit! De feestdagen zijn voorbij, dus tijd voor een frisse en nieuwe start. Ik vind het heerlijk om fruit toe te voegen aan een bakrecept. Het maakt het baksel lekker fris n het geeft een zoete smaak. Ik wist meteen dat ik deze keer een bakrecept met mandarijnen wilde maken toen ik de mandarijnen proefde. Ze waren zo lekker en vol van smaak. Het recept van deze maand moest een fris, maar voedzaam ontbijt of tussendoortje worden. Hiervoor koos ik voor havermeel in combinatie met Griekse yoghurt. Het amandelmeel geeft net wat extra smaak en zorgt in combinatie met de andere ingredinten voor een smeug geheel. Tip: gebruik eens een ronde springvorm in plaats van een langwerpig cakeblik. Hierdoor heb je het gevoel alsof je elke dag een klein, maar verantwoord stukje taart eet! Psst. Beviel deze mandarijn-yoghurtcake jou wel? Kijk dan ook eens bij de andere gezonde bakrecepten van Melissa! Zoals de ontbijttulbandjes of het speculaasbrood. recept Mandarijn-yoghurtcake (glutenvrij) Wil je eens mandarijnen in een baksel verwerken? Dan is deze gezonde mandarijn yoghurtcake een topper voor jou. Voedzaam en heel lekker! Printen 30 minuten + baktijd 8 Ingrediënten 100 gram havermeel 50 gram amandelmeel 150 gram Griekse yoghurt* 2 eieren 2 el honing 3 grote mandarijnen 2 tl speculaaskruiden 1 tl bakpoeder *Voor een lactosevrije cake kun je dit vervangen door volle kokosyoghurt. Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de Griekse yoghurt, eieren en honing in een kom. Meng in een andere kom het havermeel, amandelmeel, rasp van twee mandarijnschillen, speculaaskruiden, bakpoeder en een snuf zout. Mix de twee kommen samen en roer nog eens goed door. Pel de mandarijnen en verwijder het velletje van de partjes mandarijn. Snijd de partjes mandarijnen vervolgens in stukjes. Voeg de stukjes mandarijn toe en spatel dit door het beslag. Verdeel het beslag in de taartvorm (diameter van 18 cm) en bak het in 25 tot 30 minuten gaar.
Hoi, Kan ik ipv mandarijnen ook ander fruit gebruiken, bijv. diepvrieszomerfruit of appel? Gr. Willeke Beantwoorden