Fruit rolls maken Verantwoorde én lekkere snoepjes maak je gemakkelijk met dit recept! Ga jij zelf deze funky mango en frambozen fruit rolls maken? fruit rolls maken Het maken van gedroogde fruit rolls (of fruit rolletjes) stond al zó lang op het to-bake lijstje van Carolien en mij. Verantwoorde snoepjes voor de meisjes! Wat ons tegenhield waren de lange baktijden, of eigenlijk droogtijden. Het is namelijk een kwestie van alle ingrediënten pureren, uitsmeren over een bakplaat en vervolgens ‘bakken’ in de oven op 80 graden, eigenlijk is dat dus gewoon drogen. In dit recept valt de droogtijd reuze mee, max. 2 uur. Toch een stuk beter dan de 6 uur die ik in veel andere recepten gewend was. En dan heb je gewoon homemade fruit rolls, hoe cool is dat? Recept: fruit rolls (fruit rolletjes) Het recept komt net zoals het Funky Kokostaartje uit Sweet Foodista. De schrijvers noemen ze rock ’n rolls en dat snap ik wel vanwege de toffe smaakcombinaties. De gele fruit roll is gemaakt op basis van mango, met wat toegevoegde muntblaadjes en limoensap. En tja, tegen een simpel frambozensnoepje kan niks op. Feestje in je mond! BOEK RECENSIE: SWEET FOODISTA In Sweet Foodista vertalen fooddesigner Margaux Maeterlinck en chef Christophe Declercq hippe foodtrends naar verrassende recepten die je eenvoudig thuis kan maken. Probeer eens wat anders, dat is hun boodschap. Die funkyness is duidelijk terug te zien in de meeste recepten. Het loopt uiteen van fronuts (een kruising tussen een frietje en een donut, I shit you not), zoete baconwafels, macarons op basis van chocolade en bier tot vegan meringue met lemon curd of bovenstaand kokostaartje. En denk maar niet dat je een duidelijk overzicht krijgt in de inhoudsopgave, want ook de titels van de recepten leveren je regelmatig aan je verbeelding over. Zo heette dit pareltje ‘fruit, fruit, fruit’. Juist. De fotografie in het boek is prachtig, kleurrijk en knalt van de pagina’s af (de foto bij dit recept is ook afkomstig uit het boek). Daarnaast is de variëteit aan recepten groot, maar dat was je misschien al wel duidelijk uit bovenstaand voorbeeld. Mijn conclusie: Creatief zijn de makers van dit boek zeker en dat vind ik heel tof! Ik zou dit boek daarom ook nooit aan een beginnende bakker cadeau geven. Wel aan iemand die houdt van z’n keuken en verrassende smaken. Een echt funky bakboek! Je koopt Sweet foodista voor 24,99 op Bol.com via deze link. Auteur: Margaux Maeterlinck Christophe Declercq | Uitgever:Lannoo | februari 2018 | Hardcover | 192 pagina’s Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo. recept Fruit rolls maken Verantwoorde én lekkere snoepjes maak je gemakkelijk met dit recept! Ga jij zelf deze funky mango en frambozen fruit rolls… Printen 15 minuten + droogtijd Ingrediënten 1 mango Sap van 1 limoen Enkele muntblaadjes,fijn versneden 150 gram frambozen ananas Bereiding Mix het fruit afzonderlijk tot een puree. Voeg aan de mango een beetje sap van limoen en enkele fijn versneden muntblaadjes toe. Strijk de massas telkens dun uit op een bakplaat met een bakpapier belegd. Bak ongeveer 1,5 2 uren in een oven van 80 C. Snijd in fijne reepjes en rol ze op.