Abrikozen havermout ontbijttaart Taart voor ontbijt, wie wil dat nu niet? Dat kan prima elke dag met deze gezonde abrikozen havermout ontbijttaart! En LEKKER dat ‘ie is. We moesten ons best doen om niet meteen twee punten voor ontbijt weg te werken. Gelukkig vult een punt goed, dus houdt dat je ook wel tegen. Dit taartje zit vol vezels dankzij de havermout en wordt gezoet door de bananen en een beetje Hero abrikozenjam. Je ontbijttaart experience is he-le-maal af als je er een dikke klodder Griekse yoghurt bij serveert met een extra schepje jam. Genieten geblazen! Dit artikel is gesponsord door Hero. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer. recept Abrikozen havermout ontbijttaart Taart voor ontbijt, wie wil dat nu niet? Dat kan prima elke dag met deze gezonde abrikozen havermout ontbijttaart! En LEKKER dat 'ie is. Printen 30 minuten 10 Ingrediënten 200 gram havermout 2 eieren 2 bananen 125 ml (amandel)melk 2 tl bakpoeder 5 el Hero abrikozenjam 1 flinke appel 100 gram gemengde noten Bereiding Maak de appel schoon, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Hak de noten grof en zet even opzij. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm (20 cm) met bakpapier. Pureer de banaan fijn, meng 2 el abrikozenjam erdoor en klop deze samen met de eieren op. Voeg de melk toe en mix nog even door. Maal 130 gram havermout tot een fijn meel in de foodprocessor. Meng dit vervolgens met de overgebleven havermoutvlokken, het bakpoeder en een snuf zout. Mix het natte mengsel hier doorheen en schep vervolgens de appelstukjes en noten erdoor. Stort het beslag in de bakvorm. Swirl de laatste 3 el abrikozenjam met een klein lepeltje door het beslag en bak de havermout ontbijttaart in 40-45 minuten gaar. Serveer eventueel met een klodder Griekse yoghurt en wat jam. Yum! Glutenvrij ontbijttaartje maken? Let dan wel op dat je havermout gebruikt die glutenvrij gecertificeerd is.
Heerlijk! Lekker zoet. Ik heb hem in een vierkante vorm gemaakt om er gemakkelijk 9 stukken uit te halen. Had wat kaneel en rozijnen toegevoegd. Bedankt voor dit superrecept! Beantwoorden
Met een andere jam (in dit geval door van de IKEA die bij de balletjes hoort) ook heel lekker. Kom ik weer van de restjes jam af 😀. En ipv de yoghurt, vanille kwark. Beantwoorden