Speculaas kokosmakronen Dit zijn ze lekkerste kokosmakronen voor het najaar! Door de speculaaskruiden heerlijk winters en de witte chocolade maakt het af. Ik ben sta-ha-pel-gek op kokos. Niet voor niets dat het eerste recept dat ik op Zoetrecepten plaatste ons familierecept voor kokosmakronen was. We vonden bijna elke week wel een reden om ze te maken. En afgelopen week kwam opeens deze variatie in me op, speculaas kokosmakronen. Ik probeerde het ’s avonds meteen uit en.. een voltreffer! Echt onwijs lekker. Door de speculaassmaak moest ik meteen denken aan die akelig lekkere kaneelsterren met een laagje witte chocolade, dus heb ik de volgende dag rapido nog wat witte chocolade gehaald voor de topping (ok ok het was Thomas). Geen must, want zonder zijn ze ook heel lekker. Maar voor de echte zoetekauw maakt de witte chocolade deze speculaas kokosmakronen echt af. MEER KOKOSKOEKJES INSPIRATIE Kokosmakronen zonder suiker (met banaan) Gezondere kokoskoekjes met minder suiker en rozijntjes Sandwich cookies met framboos-kokosvulling Suikervrije kokos abrikozenkoekjes En tot slot: in mijn boek PUUR ZOET vind je een gezonder recept voor tropische kokosmakroontjes recept Speculaas kokosmakronen Dit zijn ze lekkerste koeken voor het najaar! Speculaas kokosmakronen, heerlijk winters en de witte chocolade maakt het af. Printen 20 minuten + baktijd 9 Ingrediënten 3 eiwitten 125 gram suiker 150 gram geraspte kokos 25 gram amandelmeel 1 tl speculaaskruiden + 1 tl kaneel 75 gram witte chocolade* *Als je de witte chocolade weglaat zijn de makronen nog steeds erg lekker n lactosevrij. Bereiding Zet een ovenplaat klaar, belegd met bakpapier. Warm de oven voor op 170 graden. Scheid de eiwitten van het eigeel. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en mix deze met de mixer stijf, op de hoogste stand. Voeg de suiker aan het opgeklopte eiwit toe en daarna ook de speculaaskruiden en het kaneel. Mix het kort op de laagste stand tot het goed gemengd is. Schep de geraspte kokos met een spatelin kleine hoeveelheden door het beslag heen. Doe daarna hetzelfde met het amandelmeel tot het beslag goed gemengd is. Gebruik een ijssschep of twee eetlepels om mooie bollen op de bakplaat te vormen. Bak de speculaas kokosmakronen in een ruime 20 minuten lichtbruin, op 170 graden. Laat de koekjes eerst even afkoelen als je ze uit de oven haalt, anders heb je kans dat ze breken. Hak de witte chocolade fijn en smelt het au bain-marie. Streep de witte chocolade er met een lepeltje overheen en laat uitharden. Geniet!