Rabarber aardbeien compote Een recept voor makkelijke rabarber aardbeien compote met citroen. Deze rabarbermoes is een heerlijke toevoeging aan een zomers dessert of aan je bakje ontbijtyoghurt. Rabarber compote maken Het maken van rabarber compote is erg lekker, maar gelukkig ook heel makkelijk. Eigenlijk komt het simpelweg neer op rabarber koken met suiker en enkele smaaktoevoegingen. Door dit kookproces veranderen de knapperige, zure rabarberstelen binnen 10 minuten in een heerlijke zoete rabarbermoes. Aangezien rabarber tijdens het koken voor een groot deel uit elkaar valt, had de rabarber aardbeien compote direct de juiste structuur naar mijn smaak. Een fruitcompote hoort in principe nog wat stukjes fruit te bevatten en hoeft niet glad te zijn van structuur. Maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om de staafmixer er na het koken nog even in te zetten en het geheel tot een fijne rabarbermoes te malen. Nieuwsgierig geworden naar rabarber? Lees mijn artikel over de smaak, het schoonmaken, koken en invriezen van rabarber! Rabarber met aardbeien Qua smaak koos ik voor een rabarber aardbeien compote met een vleugje citroen. Rabarber en aardbeien gaan erg goed samen als smaakcombinatie, maar de aardbeien (en de citroenrasp) helpen ook om de zure smaak van de rabarber in balans te brengen. Rabarber heeft van nature een stevige, zure smaak, dus het toevoegen van suiker is gebruikelijk om de smaak aangenaam te maken. Het toevoegen van aardbeien helpt daarbij en vervangt de suiker voor een deel. Je kunt trouwens allerlei vruchten en smaken toevoegen zoals frambozen, gember, sinaasappel etc.. Net wat jij lekker vindt! Ik heb ook heel random ontdekt dat deze compote zá-lig smaakt bij nog warme banketbakkersroom. Doe wat je wil met deze gevaarlijke informatie. 😉 Rabarber aardbeien compote Je kunt deze rabarber compote met aardbeien met veel verschillende recepten combineren. De compote smaak lekker als topping voor American pancakes (met slagroom, jaaa!), bij yoghurt of ijs, als vulling voor taarten en gebak, of gewoon op je bakje havermoutpap in de ochtend. Keuzes, keuzes, keuzes. Eén ding is zeker: zorg ervoor dat je direct een ruime hoeveelheid rabarber compote maakt zodat je de rest van het jaar genoeg hebt. Of deel uit en geef vrienden en familie ook een gezellig potje van jouw heerlijke rabarbermoes. Rabarber recepten Deze rabarber aardbeien compote is niet het enige recept op Zoetrecepten met rabarber en ook zeker niet het laatste recept met rabarber dat ik zal maken. Ik ben helemaal fan geworden van deze groente. Hopelijk heb ik jou ook geïnspireerd om er snel mee aan de slag te gaan. En zo niet, misschien trekt één van onderstaande recepten je over de streep. 😉 Makkelijk rabarbercake Snel rabarber toetje Rabarber aardbeientaart met crumble recept Rabarber aardbeien compote Een recept voor makkelijke rabarber aardbeien compote met citroen. Deze rabarbermoes is een heerlijke toevoeging aan een zomers dessert of… Printen 15 minuten 4 Ingrediënten Voor twee flinke potten rabarber aardbeien compote: 400 gram rabarber, schoongemaakt 400 gram aardbeien, schoongemaakt 150 gram fijne kristalsuiker Rasp van 1 citroen 1 tl vanille-extract 100 ml water Bereiding Snijd de schoongemaakte rabarber en aardbeien in stukjes. Doe alle ingrediënten samen in een pan en breng aan de kook. Als het geheel kookt dan zet je het vuur laag en laat je het 10 minuten pruttelen. Roer af en toe door. Laat volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten pot in de koelkast. Baktips rabarber aardbeien compote Geen idee hoe je rabarber moet schoonmaken? Lees dan eerst dit artikel door, daarin beschrijf ik exact hoe je dit doet en hoe je (eventueel) overgebleven rabarber kunt bewaren. Het verschilt per rabarber-ras hoe zuur de rabarber is. Proef daarom zelf of je compote nog wat meer suiker nodig heeft en voeg deze aan het einde er aan toe. Let op dat je alleen het gele deel van de citroenschil raspt, het witte deel is erg bitter en zal je compote ook een bittere smaak geven. Rabarber compote bewaren De afgekoelde compote is in een goed afgesloten pot maximaal vijf dagen houdbaar in de koelkast. Wil je de rabarber aardbeien compote langer bewaren, dan zou ik het invriezen. Luchtdicht verpakt is het dan tot drie maanden houdbaar.