Feestelijke kerstboom van cupcakes Joehoe ik heb een enorm leuk baksel om samen in de kerstvakantie mee aan de slag te gaan! Met maar weinig moeite maak je deze feestelijke kerstboom van cupcakes. Hoe schattig zijn deze cupcakes in de vorm van een kerstboom? De gouden decoratie sterretjes in de boom maken het helemaal af en geven dat echte WOW-effect aan deze kerstcreatie. Onmisbaar dus. En de rest is zo easy om te maken! Je kunt het jezelf natuurlijk zo moeilijk maken als je zelf wilt, maar ik gebruikte voor de basis de cupcake mix van Dr. Oetker. Voor de donkere cupcakes voeg je simpelweg wat cacaopoeder toe aan de mix en ik voegde daar zelfs nog wat geraspte chocolade aan toe. De botercrème topping heb je binnen no-time gemaakt met de botercrème mix van Dr. Oetker of als je meer tijd hebt kun je ‘m zelf maken met mijn recept. Dit is alweer het laatste recept binnen de samenwerking met Dr. Oetker en Koopmans waarin we willen laten zien hoe je met weinig efforts en leuke decoratie prikkers echt Kerst op je taart kunt toveren. Check ook nog eens de chocolade fondue in een cake of de smeuïge chocolade ijstaart! Geen tijd om zelf leuke decoratie te gaan scoren? No worries! Op de site Bakken.nl vind je nog meer inspiratie en een leuke kerstfigurenset die je kunt printen en op een cocktailprikker kunt plakken. Deel het resultaat op Instagram met de #kerstopdetaart en #zoetrecepten! Dan kan ik alles terugvinden en bewonderen Dit is een gesponsorde post. Ik post alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer. recept Feestelijke kerstboom van cupcakes Joehoe ik heb een enorm leuk baksel om samen in de kerstvakantie mee aan de slag te gaan! Met maar… Printen 40 minuten + baktijd + opstijftijd 24 Ingrediënten CUPCAKES 2 pakken Dr. Oetker Basismix voor Cupcakes 200 gram boter/margarine 4 eieren 200 ml melk Cacaopoeder 24 cupcake vormpjes TOPPING Botercrème: Dr. Oetker mix of volg dit recept (klik) * Groene kleurstof Sterretjes decoratie prikkers *Let op: de ingrediënten voor de botercrèmes staan hier niet vernoemd. Bereiding CUPCAKES. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 graden (elektrische oven). Zet de cupcake vormpjes in een aluminium cupcakevorm, dat houdt ze mooi in balans. Zorg dat alle ingredinten op kamertemperatuur zijn. Doe de mix, de eieren, de melk en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes (vol tot max. 2/3e deel). Stop als je 16 cupcakes vormpjes hebt gevuld. Voeg aan het resterende beslag het cacaopoeder en eventueel wat chocoladeschaafsel aan toe. Vul de laatste cupcake vormpjes hiermee. Bak de cupcakes inca. 22 minuten gaar.De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert.Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je aan de botercrme begint. BOTERCRÈME. Gebruik de botercrème van Dr. Oetker of maak ‘m zelf via mijn recept. Als de botercrème klaar is voeg je de groene kleurstof toe. Ga hiermee door tot je de juiste kleur hebt bereikt. Tijd om de roosjes op de blanke cupcakes te spuiten! Je hebt er minimaal 15 nodig om de kerstboom te kunnen maken. Vul de spuitzak met de groene botercrème en gebruik een Wilton 2D spuitmond om precies dezelfde soort roosjes te kunnen creëren. Begin vanuit het midden en ga niet de hoogte in, maar spuit in de rondte naar buiten toe. That’s it! Herhaal dit voor alle cupcakes. Plaats de cupcakes in kerstboomvorm en versier de boom met de sterretjes decoratie prikkers. Er blijven wat chocolade cupcakes en n gewone cupcake over voor de mensen die niet van botercrème houden. BEWAREN: De cupcakes met botercrème moeten in de koelkast bewaard worden. Helaas drogen ze hier wel wat sneller uit dus spuit de topping er het liefst op de dag zelf op.