Ga naar de inhoud
Kleine kokoscakes
Cupcakes en muffins 06 oktober 2014

Kleine kokoscakes

Kleine kokoscakes

Sommige baksels ontstaan per ongeluk. Het begint bij een onweerstaanbare zin in wat lekkers, maar eigenlijk heb ik niks speciaals in huis. Boter, suiker, eieren en meel heb ik altijd op voorraad. Geraspte kokos ook, één van mijn favo ingrediënten. Dat samen is: kokoscake! En omdat we maar met z’n tweetjes waren, moesten het kleine kokoscakes worden. Kokos maakt je baksels al gauw heel droog en in combinatie met kokos houd ik juist wel van een beetje ‘kleffe’ cake. Om de cakejes zo te krijgen gebruikte ik amandelmelk en witte basterdsuiker. Nog beter was kokosmelk geweest, dan krijg je een vollere kokossmaak. Maar dat had ik niet in huis 😉

Binnen een half uur (10 minuten bereidingstijd, 20 minuten baktijd) haalde ik heerlijke kleine kokoscakes uit de oven. Super geslaagd!

Tip: Je kunt ook afwisselen met wat limoensap&rasp of stukjes ananas, voor een tropischer en frisser cakeje.

Kleine kokoscakes

recept
Kleine kokoscakes

Sommige baksels ontstaan per ongeluk. Het begint bij een onweerstaanbare zin in wat lekkers, maar eigenlijk heb ik niks speciaals…

20min + 20min
16

Ingrediënten

Voor 16 kleine (cup)cakes / cakevorm 24 cm

  • 200 gram ongezouten boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • Halve theelepel vanille aroma
  • 4 eieren
  • 150 milliliter kokosmelk of amandelmelk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram geraspte kokos

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de kleine cakevormpjes in. Je kunt ook een grote cakevorm gebruiken van 24cm.
  2. Neem een beslagkom en mix de boter samen met de suiker hierin. Wanneer het mengsel zacht en lichter begint te worden voeg je ook de eieren en vanille aroma toe. Mix tot het één geheel is.
  3. Voeg de kokos/amandelmelk toe en hierna het zelfrijzend bakmeel in delen. Mix tot al het meel is opgenomen. Neem nu een spatel en meng de kokos (en eventueel ananasstukjes/limoen rasp) er doorheen.
  4. Vul de cakevormpjes en zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin worden. Wanneer je het beslag in een grote cake vorm hebt gedaan. Zal de baktijd minstens 45 minuten bedragen. Test hierna of de cakeprikker er schoon uitkomt.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Kleine kokoscakes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!