Gezonde kokosmakronen Kokosmakronen behoren tot mijn favo koekjes. Het was niet voor niets het eerste koekje dat ik ooit zelf bakte en het eerste recept dat ik op Zoetrecepten plaatste. Daar moest dus nodig een gezonde, healthy variant van gemaakt worden! Een lezer tipte onder mijn originele recept om de suiker simpelweg door twee bananen én een beetje ahornsiroop te vervangen. Ik probeerde het uit, ik liet de ahornsiroop weg en voegde wat amandelmeel toe voor een extra smeuïg effect. En ja hoor: superlekkere gezonde kokosmakronen. Iets compacter dan het originele recept en met een duidelijke bananensmaak, maar heerlijk smeuïg. recept Gezonde kokosmakronen Kokosmakronen behoren tot mijn favo koekjes. Het was niet voor niets het eerste koekje dat ik ooit zelf bakte en het eerste… Printen 10 minuten 20 Ingrediënten 200 gram geraspte kokos 50 gram amandelmeel 2 rijpe bananen 4 eiwitten (L) Bereiding Zet een ovenplaat klaar met bakpapier. Warm de oven voor op 170 graden. Scheid de eiwitten van het eigeel. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en mix deze met de mixer stijf, op de hoogste stand. Pureer in een andere kom de bananen en mix hier de kokos en het amandelmeel doorheen. Schep dan rustig met een spatel het opgeklopte eiwit door het banaan-kokosmengsel. Wanneer het beslag goed gemengd is pak je twee lepels en vorm je met deze lepels mooie bollen op de bakplaat. Deze kun je zo groot maken als je wilt. Op de foto zijn grote bollen gemaakt, maar met deze hoeveelheid kun je ook makkelijk 20 kleine koekjes maken. Zet de bakplaat in de oven en laat ze in ongeveer 20 à 25 minuten lichtbruin bakken op 170 graden. Laat de koekjes eerst even afkoelen als je ze uit de oven haalt, anders breken ze. Tip: Gebruik het eigeel voor andere gerechten, zoals een lekkere mayonaise of voor het bestrijken van broodjes of croissants voordat ze de oven in gaan. ENJOY! Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk!
De makronen liggen in de oven. Ik ben benieuwd! Als ze klaar zijn ga ik nog wat donkere chocolade smelten en ze daar even inzetten. mmmmm Beantwoorden
Ze zijn heerlijk! Dank voor het recept. Kan ik ze trouwens het beste in de koelkast bewaren, of maakt het niet uit? Groetjes! Beantwoorden
Bij mij waren ze ook wat droog. Misschien komt het omdat ik kokosmeel gebruikte ipv amandelmeel? Om ze natter te krijgen meer banaan? Meer ei? Of heb je nog een andere tip? Beantwoorden
Oei, ja kokosmeel kan nooit één op één als vervanger voor amandelmeel gebruikt worden. Kokosmeel zuigt vocht als een malle op. Ik durf niet te zeggen hoe het recept in balans wordt met kokosmeel ipv amandelmeel. Beantwoorden