Oud-Hollandse pepernoten Bij ons stonden afgelopen Sinterklaasviering Oud-Hollandse pepernoten op tafel. Yes, wij durfden het aan! Lees wat wij ervan vonden. Een keertje geen kruidnoten, ook niet koolhydraatarm of suikervrij, maar: het originele recept van échte oud-Hollandse pepernoten. Denk aan de smaak van taai taai in een kleinere, chewy variant met een lekker knappertje aan de buitenkant en een frisse anijssmaak. En het mooie is, als je er taai taai poppen van wilt maken, het kán, en met hetzelfde deeg. Voeg dan alleen nog een tl bakpoeder toe. Deze klassieke pepernoten waren (vrij onverwacht) een grote hit met Sinterklaas bij ons afgelopen zaterdag. De meeste mensen hebben toch echt wel een voorkeur voor echte kruidnoten, maar zuslief en ik zijn fan van deze pepernoot. Leuk detail: je gebruikt geen vet in dit recept en alleen suiker in de vorm van stroop en honing. recept Oud-Hollandse pepernoten Bij ons stonden afgelopen Sinterklaasviering Oud-Hollandse pepernoten op tafel. Yes, wij durfden het aan! Lees wat wij ervan vonden. Een… Printen 15 minuten + baktijd 6 Ingrediënten 375 gram bloem 8 gram bakpoeder (1/2 zakje) 1 ei 100 gram honing (of ahornsiroop) 100 gram dadelstroop (of andere stroop) 1,5 el speculaaskruiden 1,5 tl gemalen anijszaad 1,5 tl zout Bereiding Meng alle ingredinten in een kom of keukenmixer en kneed het tot deeg. Zet minimaal twee uur koud in de koeling, maar een dag van tevoren kan ook. Zo trekken de kruiden goed in het deeg Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot 0,5 – 1 cm dikte.Snijd vierkantjes met een mes (of groter als je wilt). Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak af in 10 – 15 minuten. De baktijd hangt een beetje af van de grootte. Wij maakten ze iets dunner, waardoor ze ook een knapperig randje kregen.