Mokka granola Ik heb het al eerder opgebiecht: homemade granola is zoiets dat ik met de lepel uit de pot eet. Zeker nu ik veel thuis werk gaat de granola er vrij rapjes doorheen. Maar, verandering van spijs doet (nog meer?) eten, dus kwam ik op het idee van deze mokka granola . Een superlekkere granola met koffie-chocoladesmaak en daardoor met een klein bittertje erin. Alsof je hele pure chocolade eet, maar dan zonder chocola. Best gezond dus. En to-die-for-lekker in combinatie met een bakje kokosyoghurt . Just saying. recept Mokka granola Ik heb het al eerder opgebiecht: homemade granola is zoiets dat ik met de lepel uit de pot eet. Zeker… Printen 5 minuten 10 Ingrediënten 3 eetlepels kokosolie 3 eetlepelsahornsiroop 250 gram havervlokken 150 gram hazelnoten 2 eetlepels cacaopoeder 2 zakjes espressopoeder Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier. Hak de hazelnoten grof en meng ze in een kom met de havervlokken en het cacaopoeder. Smelt de kokosolie en honing in een steelpannetje en meng hier het espressopoeder doorheen. Giet dit bij het havermoutmengsel en schep een aantal keren om tot het goed gemengd is. Verdeel het over de bakplaat, druk aan en bak af in 15 20 minuten. Laat hierna goed afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de granola uitharden en lekker knapperig worden. Bewaar luchtdicht in een goed afgesloten pot. TIP: Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan een eetlepel extra honing toe. Enjoy zoetjes! Heb jij deze mokka granola gemaakt? Laat hieronder, via Instagram , Facebook ofSnapchat (zoetrecepten)een berichtje achter of een foto met de hashtag #zoetrecepten! LIKE! X Mariette
Heb je misschien ook een veranger voor de espressopoeder? Ik ben namelijk anti koffie ivm de bittere smaak. Leuke website heb je trouwens! Beantwoorden
Hi Martine, dan kan je gewoon een extra lepel cacaopoeder toevoegen! Dan heb je een choco granola 🙂 Beantwoorden
Hij staat nu af te koelen, en wat ruikt het heerlijk! Wat een goede variant op jouw andere granola-recept welke hier favoriet is! Beantwoorden
Ahornsiroop is erg lekker maar helaas ook erg prijzig. Wat voor alternatief zou je aanraden? Beantwoorden