Oh my berry bounty pie De OH MY berry bounty pie. Een glutenvrij n lactosevrij feestje op je bord. En dat zeg ik niet zo maar, want dit is een recept van Marike, van de blog Oh my pie . Een ware koningin op het gebied van glutenvrije taarten . Dagelijks zie ik haar waanzinnige creaties op Instagram voorbij komen.Deze dame eet taart voor ontbijt, lunch n diner volgens mij. Ok, laten we niet overdrijven, in ieder geval als ontbijt. En dan ben je voor mij een koningin . Punt. Belangrijker: zij bracht dit jaar zlf haar eigen bakboek uit. Hoe stoer is dat. Marike’s missie:van glutenvrije last tot glutenvrij feestje. Demeeste recepten zijn niet alleen glutenvrij, maar ook lactosevrij, vegan en met zo puurmogelijke ingredinten gemaakt. Gezonde taartjes oh yes! Daar word ik heel gelukkig van. Ik heb dat pareltje van een boek hier recht naast me liggenen probeerde deBerry Bounty Pie uit. Dat was de keuze van Thomas, want ik kon simpelweg niet kiezen uit al die heerlijkheid. De bosvruchten ruilde ik om voor frambozen en hier en daar maakte ik een paar kleine aanpassingen, maar MAN WAT LEKKER. Deze taart wil je proberen en dit boek wil je hebben. Echt. recept Oh my berry bounty pie De OH MY berry bounty pie. Een glutenvrij n lactosevrij feestje op je bord. En dat zeg ik niet zo… Printen 40 minuten 10 Ingrediënten BODEM 250 gram gekookte kikkererwten (uitlekgewicht) 1 flinke banaan 50 gram versedadels 50 gram kokosrasp 3 EL Cacaopoeder 1 EL kaneel 6 eetlepels noten/pitten VULLING 400 ml kokosyoghurt 4 blaadjes gelatine / 3,5 gram agar agar 3 eetlepels agavesiroop 1 citroen TOPPING 2 blaadjes gelatine / 2 gram agar agar 250 gram frambozen Wat bosvruchten Bereiding Ontpit de verse dadels en week 5 minuten in kokendheet water.Laat de kikkererwten en de geweekte dadels goed uitlekken. Mix de kikkererwten, dadels, banaan, kaneel en het cacaopoeder fijn en door elkaar met de staafmixer. Hak de noten en pitten grof. Mix deze samen met de kokosrasp door het kikkererwtendeeg. Bekleed een bakvorm met een doorsnee van 20 cm met bakpapier en verdeel het deeg overde bodem. Druk stevig aan en maak glad met een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven. Week drieblaadjes gelatine in een grote kom met koud water. Meng ondertussen de kokosyoghurt, het sap van een halve citroen en de agavesiroop door elkaar. Zet even opzij. Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm hier drie eetlepels water in. Haal het pannetje van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme water. Laat even afkoelen.* Voeg een paar eetlepels van het kokosyoghurtmengsel toe aan de opgeloste gelatine terwijl je goed blijft roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Giet dit dan bij het gehele kokosyoghurtmengsel. Mix 5 – 10 minuten door om een luchtige volling te creren, giet dit op de choco bodem en zet weer terug in de koelkast om op te stijven. Week twee blaadjes gelatine in een kom met koud water. Zet ondertussen een pannetje op het vuur met de (diepvries)frambozen en het sap van de andere helft van de citroen. Prak de frambozen zo fijn mogelijk en blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt. Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen tot medium warme temperatuur. Knijp dan de blaadjes gelatine uit en los op in het frambozenmengsel. Als het frambozenmengsel helemaal is afgekoeld en de kokosyoghurtlaag voldoende is opgesteven, kun je het frambozenmengsel eropgieten. Dat is je laatste laag! Verdeel nu nog wat bosvruchten als topping erover en zet terug in de koelkast om op te stijven. Vlak voor het serveren kun je nog wat kokosschaafsel over de taart strooien. *Als je de taart vegan wilt maken moet je in de stappen waar gelatine wordt genoemd, de agar agar gebruiken.
Hi Mariëtte, ik heb de taart gemaakt en het was goed gelukt. Heb je ook een alternatief voor de gelatine? Ik lees op internet dat agar agar een goed alternatief is echter blijft de taart dan niet lang stijf dus wil nu Johannes pitmeel gebruiken. Heb jij hier ervaring mee? Alvast bedankt voor je reactie en kijk uit naar je volgende gezonde taarten :-)! Groetjes, Mirella Beantwoorden
Hi Mirella, bedankt voor je berichtje! Ik ken eigenlijk alleen agar agar als alternatief, maar ik zet het op mijn lijstje om uit te zoeken! Volgens mij is Johannes pitmeel meer om sauzen te binden en niet stevig genoeg om de gehele taart zo op te laten stijven. Mocht je het gaan testen dan hoor ik het graag 🙂 Liefs Mariette Beantwoorden