Ga naar de inhoud
Ontbijttulbandjes met cranberry’s en pecannoten
Glutenvrij 22 december 2019

Ontbijttulbandjes met cranberry’s en pecannoten

Ontbijttulbandjes met cranberry’s en pecannoten

Op de valreep een topper van Melissa voor het kerstontbijt. Deze heerlijke ontbijttulbandjes met cranberry’s en pecannoten zijn in de gezonde hoek, maar dankzij de witte chocolade hebben ze ook dat lekker zondige randje dat gewoon bij Kerst hoort.

Door Melissa. Nog maar een paar dagen en dan is het ein-de-lijk kerst. De voorbereidingen voor onder andere het eten in deze periode zijn bij mij thuis al in volle gang. Ondanks dat de meeste mensen gigantisch uitpakken tijdens het avondmaal, vind ik het onwijs leuk om extra aandacht te geven aan het kerstontbijt. Als echte ontbijtliefhebber n zoetekauw is dit namelijk altijd al mijn favoriete onderdeel van de feestdagen geweest.

Dit jaar worden deze mini tulbanden aan het ontbijt toegevoegd. De combinatie van amandel- en havermeel zorgen voor een fijne structuur. De cranberry’s en de topping van witte chocolade maken de cakejes extra feestelijk en lekker zoet. Daarnaast is dit formaat ideaal om het kerstontbijt mee te starten. Je houdt namelijk nog genoeg ruimte over voor al het andere heerlijke eten van deze dagen. Hele fijne dagen toegewenst. Geniet ervan!

Ontbijttulbandjes met cranberry’s en pecannoten

recept
Ontbijttulbandjes met cranberry’s en pecannoten

Deze heerlijke gezondere ontbijttulbandjes met cranberry's en pecannoten hebben dankzij de witte chocolade een lekker zondig randje.

20 minuten + baktijd
12

Ingrediënten

  • 120 gram amandelmeel
  • 40 gram havermeel
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 80 gram Griekse yoghurt
  • 60 gram honing
  • 0,5 tl vanille extract
  • 1 tl baking soda
  • 60 gram cranberries
  • 40 gram pecannoten
  • Witte chocolade

Bereiding

Het recept is voor 12 mini tolbandjes met een diameter van 7 cm.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.Hak de pecannoten in kleine stukjes.
  2. Prak de bananen en meng dit met de eieren, Griekse yoghurt, honing en vanille extract tot een glad geheel.
  3. Meng in een andere kom het amandelmeel, havermeel, baking soda en zout.
  4. Mix de twee kommen samen en roer nog eens goed door.
  5. Voeg de cranberries en pecannoten toe en meng dit door het beslag.
  6. Verdeel het beslag in de tulbandvormpjes en bak het in 15 tot 20 minuten gaar.
  7. Maak ondertussen de decoratie. Verwarm de witte chocoladeblokjes in een pannetje. Verdun het eventueel met wat slagroom.
  8. Giet de witte chocolade over de afgekoelde tulbandjes en top dit af met wat extra decoratie.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Ontbijttulbandjes met cranberry’s en pecannoten" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Aantal stemmen: 3

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *