Appel speculaas crumble Let it snow, let it snow, let it snow! Want met een bakje van deze appel speculaas crumble op je schoot kom jij die koude winter wel door. appel speculaas crumble maken Apple crumble is een makkelijk en onwijs lekker toetje, maar heeft dankzij de speculaaskruiden een winters randje. Ideaal om vooraf te bereiden als je meerdere eters of een grote groep over krijgt. Je kunt ervoor kiezen om de speculaas appel crumble in een ovenschaal te maken; dit recept past precies in deze schaal, maar je kunt het recept ook verdubbelen voor een grotere groep mensen (en dus een grotere ovenschaal). Ik maakte de crumble zelf in kleine ovenschaaltjes, ramekins. speculaas crumble of hondenbrokken? Ok, ik krijg de visual nu niet meer uit mijn hoofd. Huh, wat? Nou. Thomas vond mijn appel speculaas crumble verre van fotogeniek. Hondenbrokken leken het wel, vond hij. Zo lief en subtiel altijd. Ik was het daar uiteraard niet mee eens en zag de rode bakjes aan voor wat het moest zijn: een lekker winters toetje, gemaakt met homemade speculaaskruiden (way better dan kant en klare, trust me, I tried!) en een flinke snuf zout voor wat pit. Want lekker is het zeker, daar was hij het ook mee eens. Een makkelijk toetje dat je dankzij de speculaaskruiden de hele winter door kunt eten. Voor nu elke dag hondenbrokken op het menu. 😉 Een schaal vol apple crumble maken? Ja hoor, je kunt deze appel speculaas crumble prima in een grote ovenschaal maken. Dat kan ik je zelfs aanraden. Zo heb je of genoeg voor het hele weekend, of je kunt een tafel vol eters blij maken. De hoeveelheid uit onderstaand recept past ongeveer in een schaal van 20 x 20 cm, maar het komt niet zo nauw. Maar je kunt ook kiezen voor deze appel-havermout crumble (dat recept is al afgestemd op een ovenschaal-portie) of de apple crumble kiezen die bij mij het diepst in het hart zit, appel-bramen crumble. Hiervan vind je een gezondere editie in mijn bakboek PUUR ZOET. recept Appel speculaas crumble Appel speculaas crumble is een heel fijn, makkelijk, winters toetje. Ideaal om van tevoren voor te bereiden voor een (grote groep) eters. Printen 20min + 20min baktijd 5 Ingrediënten Vulling Twee appels 50 gram rozijnen Eetlepel kristalsuiker Beetje citroensap Speculaas crumble 200 gram bloem 100 gram boter 100 gram bruine basterdsuiker Twee theelepels homemade speculaaskruiden Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Vul een bakje met kokend water en wel de rozijntjes hier in. Meng de appelblokjes, gewelde rozijntjes, suiker en citroensap .met elkaar. Verdeel dit over de kommetjes of over een klein ovenschaaltje. Neem een beslagkom en mix de boter met het zelfrijzend bakmeel, de suiker, speculaaskruiden en zout en mix tot er een kruimelbeslag ontstaat. Hoe langer je blijft mixen, hoe verder het deeg aan elkaar zal gaan plakken. Des te langer je mixt, hoe dikker de kruimels dus worden. Let dus goed op wanneer je de grootte van de ‘kruimels’ goed vindt. Verdeel de kruimels over het fruit en zet de crumble 20 minuten in de oven op 180 graden. Laat even afkoelen en serveer zo of met wat slagroom of crème fraiche.
Ik ga deze zeker eens maken, ondanks dat ik nu ook de associatie met hondenbrokken heb hahaha Beantwoorden