Ga naar de inhoud
Pistache tartelettes
Overig gebak 17 januari 2016

Pistache tartelettes

Pistache tartelettes

Als ik in een Franse patisserie ben kies ik altijd voor de taartjes met pistache vulling. Onwijs lekker vind ik dat. En ja, dan moet ik het zelf een keer uitproberen hè. Een paar dagen geleden liet ik jullie al zien hoe je zelf pistache pasta maakt. Als je goed naar mij hebt geluisterd, staat deze al klaar op je aanrecht en kun je meteen aan de slag met dit recept!

Deze kleine pistache tartelettes hebben een brosse zanddeegbodem en een luchtige, romige pistache vulling. Nog lekkerder zou het zijn als je deze taartjes aftopt met een aantal frisse frambozen. Een gouden combinatie! Zoals jullie inmiddels al wel weten waren deze pistache tartelettes onderdeel van mijn tartelettefeestje en helaas waren al mijn frambozen al opgegaan aan deze vrolijke vriend: een chocolade taart met kokosvulling. Keuzes, keuzes. Maar, missie hoe dan ook geslaagd. Mijn eigen Franse tartelettes met pistache vulling:

Pistache tartelettes
Pistache tartelettes

Pistache tartelettes

recept
Pistache tartelettes

Als ik in een Franse patisserie ben kies ik altijd voor de taartjes met pistache vulling. Onwijs lekker vind ik dat.…

8

Ingrediënten

 

  • Muffin bakvorm
  • Ronde uitsteekvorm 10 cm
  • Spuitzak + spuitmondje

Bereiding

  1. Maak de helft van dit recept voor zanddeeg en laat het rusten in de koelkast. Vet ondertussen een muffin/cupcake bakvorm in, hier zul je de bodempjes van de tartelettes in maken.
  2. Als het zanddeeg voldoende heeft gerust, rol je het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad en steek je er met de uitsteekvorm van ongeveer 10 cm doorsnee 8 rondjes deeg uit. Deze rondjes verdeel je over de muffinvormpjes, zo ontstaat er automatisch een mooie rand. Deze rand moet ongeveer tot halverwege het muffinvormpje komen. Snijd eventueel nog netjes bij met een mesje zodat de rand mooi recht is. Prik een paar gaatjes met een vork in de bodem en bak blind af in ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat hierna volledig afkoelen.
  3. Neem een kom en mix hier de slagroom in stijf. Zet even opzij. Mix in een nieuwe kom de mascarpone zacht en voeg hier de pistache pasta en de poedersuiker aan toe. Als dit goed gemengd is leg je de mixer weg en gebruik je de spatel om de slagroom er rustig doorheen te vouwen. De vulling moet zijn luchtigheid behouden.
  4. Alle onderdelen zijn klaar. Je gaat nu de vulling in een spuitzak scheppen, met een spuitmondje naar keuze. Ik gebruikte een gladde van 1 cm doorsnee. Spuit alle tartelettebodempjes vol met de vulling en top eventueel nog af met wat aardbeien en fijngehakte pistache nootjes. Geniet van je eigen Franse tartelette!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Pistache tartelettes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

6 berichten over “Pistache tartelettes

  1. Hoi Mariette, ik heb ze gisteren gemaakt, heb eerst wat frangipane met frambozen erin op de bodems van de tartelettes gedaan en meegebakken, daarna de room erop, heerlijk! Bedankt voor al jouw recepten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *