Pistache tartelettes Als ik in een Franse patisserie ben kies ik altijd voor de taartjes met pistache vulling. Onwijs lekker vind ik dat. En ja, dan moet ik het zelf een keer uitproberen hè. Een paar dagen geleden liet ik jullie al zien hoe je zelf pistache pasta maakt. Als je goed naar mij hebt geluisterd, staat deze al klaar op je aanrecht en kun je meteen aan de slag met dit recept! Deze kleine pistache tartelettes hebben een brosse zanddeegbodem en een luchtige, romige pistache vulling. Nog lekkerder zou het zijn als je deze taartjes aftopt met een aantal frisse frambozen. Een gouden combinatie! Zoals jullie inmiddels al wel weten waren deze pistache tartelettes onderdeel van mijn tartelettefeestje en helaas waren al mijn frambozen al opgegaan aan deze vrolijke vriend: een chocolade taart met kokosvulling. Keuzes, keuzes. Maar, missie hoe dan ook geslaagd. Mijn eigen Franse tartelettes met pistache vulling: recept Pistache tartelettes Als ik in een Franse patisserie ben kies ik altijd voor de taartjes met pistache vulling. Onwijs lekker vind ik dat.… Printen 8 Ingrediënten 1/2 recept voor zanddeeg 125 milliliter slagroom 50 gram poedersuiker 125 gram mascarpone Een eetlepel pistache pasta Een paar pistaches ter decoratie Frambozen Muffin bakvorm Ronde uitsteekvorm 10 cm Spuitzak + spuitmondje Bereiding Maak de helft van dit recept voor zanddeeg en laat het rusten in de koelkast. Vet ondertussen een muffin/cupcake bakvorm in, hier zul je de bodempjes van de tartelettes in maken. Als het zanddeeg voldoende heeft gerust, rol je het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad en steek je er met de uitsteekvorm van ongeveer 10 cm doorsnee 8 rondjes deeg uit. Deze rondjes verdeel je over de muffinvormpjes, zo ontstaat er automatisch een mooie rand. Deze rand moet ongeveer tot halverwege het muffinvormpje komen. Snijd eventueel nog netjes bij met een mesje zodat de rand mooi recht is. Prik een paar gaatjes met een vork in de bodem en bak blind af in ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat hierna volledig afkoelen. Neem een kom en mix hier de slagroom in stijf. Zet even opzij. Mix in een nieuwe kom de mascarpone zacht en voeg hier de pistache pasta en de poedersuiker aan toe. Als dit goed gemengd is leg je de mixer weg en gebruik je de spatel om de slagroom er rustig doorheen te vouwen. De vulling moet zijn luchtigheid behouden. Alle onderdelen zijn klaar. Je gaat nu de vulling in een spuitzak scheppen, met een spuitmondje naar keuze. Ik gebruikte een gladde van 1 cm doorsnee. Spuit alle tartelettebodempjes vol met de vulling en top eventueel nog af met wat aardbeien en fijngehakte pistache nootjes. Geniet van je eigen Franse tartelette! Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk!
Hoi Mariette, ik heb ze gisteren gemaakt, heb eerst wat frangipane met frambozen erin op de bodems van de tartelettes gedaan en meegebakken, daarna de room erop, heerlijk! Bedankt voor al jouw recepten! Beantwoorden
Hi Lucienne, wat leuk om te horen! Klinkt als een nog lekkerdere variant, thanks voor het delen! Beantwoorden
Vraagje: Hoe lang zou ik de mascarpone crème in de koelkast kunnen bewaren. Zodat ik voor een aantal dagen de taartjes kan maken? Beantwoorden
Ik zou de crème maximaal vijf dagen in de koelkast bewaren. Wel goed afsluiten zodat het geen geuren uit de koelkast absorbeert 🙂 Beantwoorden