De lekkerste quiche lorraine Sommige recepten smaken nergens zo lekker als bij di mama, so the Italian say. Iedereen die mijn moeders quiche lorraine heeft geproefd is het daar mee eens. Het schijnt zelfs het recept van mijn opa te zijn, maar ik ken alleen mijn moeders variant; een quiche lorraine precies zoals ‘ie moet zijn, met veel ui, spek en kaas. Simpel om te maken en een big favourite op feestjes. En hij is mega machtig, dus kleine puntjes snijden will do the trick. Perfect bij een soepje of een lichte salade. recept De lekkerste quiche lorraine Sommige recepten smaken nergens zo lekker als bij di mama, so the Italian say. Iedereen die mijn moeders quiche lorraine… Printen 30 minuten 16 Ingrediënten 7 plakjes hartige taartdeeg 2 flinke uien 200 gram ontbijtspek 500 gram belegen kaas (plakken) 3 eieren 9 eetlepels koffiemelk Bereiding Laat 7 plakjes hartige taart bladerdeeg op temperatuur komen en verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een springvorm van 24 cm doorsnee en vet deze in. Verdeel de plakjes bladerdeeg hier gelijkmatig over en plak ze aan elkaar vast. Zorg dat ook de randen van de bakvorm zijn bedekt, maar houd ongeveer 1 cm van bovenaf vrij. Zet de vorm nu 10 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de uitjes fijn en fruit deze met wat olie aan in een verhitte pan tot ze glazig zijn. Zet even opzij. Snijd de plakken kaas door midden (zodat je bijna vierkante plakjes overhoudt) en de ontbijtspek in kleine stukjes/plakjes. Haal de bakvorm na 10 minuten uit de oven en verdeel de helft van de uitjes en stukjes spek gelijkmatig over de bodem. Doe dan hetzelfde met de kaas. Herhaal dit met de overgebleven helft van de uitjes, spekjes en vervolgens ook weer met de kaas. Klop de eieren samen met de koffiemelk los. Smeer de randen van de quiche hier mee in. Prik met een vork gaten in de gehele quiche op meerdere plekken en giet daarna het koffiemelkmengsel erover heen. Door de gaatjes zal het mengsel zich goed over de hele quiche verdelen. Bak de quiche in 45 – 50 minuten gaar. Check na 35 – 40 minuten of de bovenkant van de quiche niet te donker wordt, dek anders af met wat aluminiumfolie. Bewaar de quiche in de koelkast of vries haar in. Koud is ze lekker, maar warm onweerstaanbaar. ENJOY! Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk!
Staat in de oven, ben erg benieuwd nadat hij ingeklapt na 10 minuten de oven uitkwam, was weinig rand meer over haha. Kan ‘ie niet tegelijk met alle ingrediënten in één keer de oven in net als de rest van de hartige taarten? Beantwoorden
Hi Sharon, ojee wat zonde! Dat kan zeker, dan krijg je de bodem alleen minder goed afgebakken. Mijn moeder bakt hem altijd met vulling en al in één keer af 🙂 Beantwoorden