Sinaasappelcake / tulband Hallo lieve lezers, ik ben weer terug van weggeweest met deze sinaasappelcake in een beauty van een Nordic ware tulband! Het was een weekje stil, want ik zat midden in een redelijke ad hoc verhuizing. ’s Ochtends om half 7 op de dag van de verhuizing maakte ik deze tulband, voor mijn harde werkers die dag. Stiekem, toen er niemand in huis was, heb ik er zelfs nog even een kiekje van kunnen maken. Want dat irriteert iedereen nog wel eens, al dat stylen en fotograferen voorafgaand aan het smullen ;). Zeker op een dag als een verhuizing zou dat me niet in dank zijn afgenomen. Hierbij biecht ik het op. Sorry jongens! Maar daarom kan ik nu wel vanuit mijn fijne nieuwe huisje deze sinaasappelcake, gemaakt in een prachtige Nordic ware tulband, online zetten. En jullie kunnen deze Nordic ware tulband winnen! Hou Zoetrecepten goed in de gaten, want deze week komt de winactie online. Voor het maken van deze cake heb ik een twist gegeven aan mijn citroencake met glazuur: de citroenen vervangen voor sinaasappels en de cake gepimpt met blanke rozijntjes, een scheutje Cointreau en een lekkere creamcheese topping. De absolute smaakmaker tijdens een pittige verhuizing, maar ook een topper op andere random dagen! recept Sinaasappelcake / tulband Hallo lieve lezers, ik ben weer terug van weggeweest met deze sinaasappelcake in een beauty van een Nordic ware… Printen 30 min. 16 Ingrediënten 400 gram ongezouten (room)boter op kamertemperatuur 300 gram (fijne) kristalsuiker 6 eieren 300 gram zelfrijzend bakmeel 1,5 theelepel vanille aroma Geraspte schil van 2 sinaasappel 100 gram blanke rozijnen 200 gram roomkaas (Monchou) 250 gram poedersuiker 3 eetlepels Cointreau Snufje zout Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de tulbandvorm in, bijvoorbeeld met bakspray. Wel de rozijnen alvast in een bakje met heet water. Neem een kom en mix hier 300 gram boter en de fijne kristalsuiker een aantal minuten in zacht, tot het mengsel lichter en romiger wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en hierna ook het snufje zout, rasp van 1,5 sinaasappel, 2 eetlepels Cointreau en 1 theelepel vanille aroma, terwijl je blijft mixen. Voeg nu in delen het zelfrijzend bakmeel toe en blijf een aantal minuten mixen tot er een glad beslag ontstaat. Dep de rozijnen droog en schep deze door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en zet je sinaasappeltulband voor 50-60 minuten in de oven. Test na 50 minuten even met een cakeprikker of de prikker er beslagvrij uitkomt. Anders moet de cake nog even terug. Maak ondertussen de creamcheese topping: Mix de roomkaas samen met de boter zacht. Mix vervolgens 0,5 theelepel vanille aroma, een eetlepel Cointreau, de overgebleven rasp van de sinaasappel en de poedersuiker erdoorheen tot het een geheel is. Je kunt de creamcheese topping al bovenop de sinaasappelcake smeren, maar ik heb de topping er los bij geserveerd, zodat iedereen er zelf zoveel of weinig op kan doen als ie wil.
Ik heb de rozijnen vervangen met gewelde cranberry’s. Was een mooie combinatie. De cointreau erin geeft de tulband net iets meer. Top Beantwoorden