Groene aspergesoep met knapperige bacon Een ontzettend lekker en makkelijk recept voor groene aspergesoep met knapperige bacon. Ook heel simpel vegetarisch te maken (lees verder door voor het alternatief)! Groene aspergesoep maken Afgelopen jaren maakte mijn moeder steeds een heerlijke groene aspergesoep met Pasen. In de soep ‘verstopt’ ze een paar kleine kwarteleitjes, echt een hele lekkere combinatie. Laatst vroeg ik haar om het recept en besloot ik er mijn eigen draai aan te geven door de kwarteleitjes te vervangen door crispy bacon. Superlekker, de knapperige bacon maakt het helemaal af, hoewel de combinatie met de eitjes er vast ook zalig bij zou smaken. De soep heeft een fluweelzachte structuur als je het fijnmaalt met een staafmixer met een hoger wattage. Het recept is voldoende voor 4 flinke kommen, maar voor een voorgerecht of amuse kun je er zeker 6 of meer kommetjes uithalen. Vegetarische groene aspergesoep Deze update voeg ik toe omdat ik zelf inmiddels al jaren vegetarisch eet. Gelukkig kun je de knapperige bacon ook gemakkelijk vervangen door vegetarische spekjes. Ik gebruik het liefst die wat dunnere spek reepjes, zoals die van Vivera of de Vegetarische slager, zodat het niet te grof is in deze fijne soep. Bak ze met wat plantaardige olie in een koekenpan tot ze lekker knapperig zijn en strooi ze bij het serveren over je kom vegetarische groene aspergesoep. Groene soep! Vegetarisch, maar dan zonder asperges? Probeer dan eens mijn doperwtensoep met munt, kokosmelk, gember en bosui. Ongelofelijk lekker! recept Groene aspergesoep met knapperige bacon Een ontzettend lekker en makkelijk recept voor groene aspergesoep met knapperige bacon. Ook heel simpel vegetarisch te maken (lees verder… Printen 10 minuten 4 Ingrediënten 2 witte uien 1 liter bouillon 1 theelepel nootmuskaat 500 gram groene asperges 125 gram crème fraiche 150 gram knapperige bacon Bereiding Snijd de ui in grove stukken en zet een pan op het vuur met wat olie. Fruit hier de ui voor een paar minuutjes in tot ze glazig wordt en voeg dan de nootmuskaat toe. Blus vervolgens af met een liter bouillon en breng aan de kook. Bak de ontbijtspek ondertussen knapperig af volgens dit recept. Snijd de kontjes van de asperges eraf en gooi deze weg, die zijn vaak bitter. Snijd ook een paar kopjes eraf en leg deze apart. De rest van de asperges voeg je aan de kokende bouillon toe. Laat dit 5 minuten doorkoken en draai daarna het vuur uit. Pureer het geheel fijn met een staafmixer en roer dan met een garde de crème fraiche er doorheen tot deze opgelost is. Voeg de aspergekopjes toe die je eerder opzij had gezet. Deze zullen snel garen doordat de soep nog warm is. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel wat stukjes knapperige bacon over elk recept et voilà! TIP: wordt jouw soep nooit zo fluweelzacht van structuur terwijl je ook een staafmixer gebruikt? Kijk dan eens naar het wattage van je staafmixer, ik gebruik het liefst een staafmixer met hoger wattage.