Grapefruit meringue taart Sinds mijn verjaardag (een maand geleden al, ohohhh) heb ik jullie onwijs lopen teasen, met voorproefjes en onderdelen van mijn verjaardagstaarten. De karamel cheesecake en deze grapefruit meringue taart waren jullie grote favorieten! Dus trakteerde ik jullie op mijn verjaardag al op het recept van de karamel cheesecake, maar op deze grapefruit meringue taart moesten jullie iets langer wachten. In dit recept leg ik je uit hoe je deze taart gemakkelijk voor kunt bereiden. Want eigenlijk staan alle onderdelen inmiddels al online: grapefruit curd, een zanddeegbodem en Italiaanse meringue. Klik dus op de linkjes voor alle losse recepten. Zo kun je spelen met alle onderdelen en je eigen creatie samenstellen. Een beetje variëren? Maak de taart dan eens met lemon curd, of met deze kersen curd van Cakeje van Eigen Deeg. recept Grapefruit meringue taart Sinds mijn verjaardag (een maand geleden al, ohohhh) heb ik jullie onwijs lopen teasen, met voorproefjes en onderdelen van mijn… Printen 100 min 10 Ingrediënten 1x recept grapefruit curd 1x recept zanddeegbodem 1x recept Italiaanse meringue Bereiding VOORBEREIDING Een aantal dagen van tevoren kun je met een gerust hart de grapefruit curd bereiden. Bewaar deze goed afgesloten in de koelkast tot je de taart gaat vullen. Een dag van tevoren kun je de zanddeegbodem bereiden. Wikkel deze in aluminium- of vershoudfolie en bewaar op een koele, droge plek. Als je de zanddeegbodem maakt op dezelfde dag als dat je de volledige taart wilt maken, zorg dat dan je bodem volledig afgekoeld is voor je de curd erin stort. BEREIDING Het in elkaar zetten van de taart en de bereiding van de Italiaanse meringue doe ik het liefst op de dag zelf. Neem de volledig afgekoelde bodem en vul deze met de grapefruit curd. Top dit af met de Italiaanse meringue. Je kunt een spuitzak nemen en mooie toeven van de meringue spuiten, maar je kunt ook met de bolle kant van een lepel golvende vormen maken, zoals ik heb gedaan (zie de foto). Neem nu een brandertje en brand de Italiaanse meringue lichtjes. Eventueel kun je ook de grill van de oven aanzetten en de meringue op deze manier lichtbruin branden. Zet de taart nu 1 – 3 uur in de koelkast om op te stijven voor je hem serveert en geniet!