Kokoslaagjestaart met lemon curd Het duurt niet vaak zó lang voordat ik een recept op Zoetrecepten plaats, wanneer het al vaker een succesje is geweest. Toen ik deze kokoslaagjestaart met lemon curd in 2013 met Kerst maakte, was het meteen tot lievelingstaart van mijn zus bestempeld. De volgende keer dat ik hem maakte was om een hele speciale reden: ik mocht de bruidstaarten maken van vrienden van ons. Één van de taarten was deze kokoslaagjestaart met lemon curd. Ik versierde hem met citroenmacarons die ik aan de buitenkant plakte. De bruid heeft een lactose intolerantie, dus verving ik de boter voor natuurlijke margarine en gebruikte ik lactosevrije roomkaas. A lot of pressure, maar de bruid en bruidegom waren blij en de bruiloft was prachtig (and my cakes didn’t ruin it, luckily). En nu dan dus eindelijk: het recept voor deze heerlijke kokoslaagjestaart met lemon curd! Deze laagjestaart is opgebouwd uit vier lagen cake, die je bestrijkt met een lekkere laag lemon curd. De taart wordt afgetopt met een frisse lemon & kokos cream cheese frosting. Onwijs lekker en een heerlijk fris taartje voor in de lente en zomer. En stiekem ook gewoon met Kerst. recept Kokoslaagjestaart met lemon curd Het duurt niet vaak zó lang voordat ik een recept op Zoetrecepten plaats, wanneer het al vaker een succesje… Printen 50 10 Ingrediënten 250 gram ongezouten boter – op kamertemperatuur 250 gram fijne kristalsuiker 250 gram zelfrijzend bakmeel 5 eieren 1 citroen (rasp en sap) 150 milliliter kokosmelk Snufje zout Lemon curd Lemon & kokos cream cheese frosting 150 gram roomkaas (ik gebruik die kleine zilveren pakjes Monchou) – kamertemperatuur 75 gram ongezouten boter – kamertemperatuur 225 gram poedersuiker 1 eetlepel citroensap 1 theelepel vanille extract 75 gram geraspte kokos Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee bakvormen in van 20cm en beleg de bodems met bakpapier. Neem een kom en mix hier de boter, de citroenrasp en de suiker een aantal minuten in zacht, tot het mengsel lichter en romiger wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en hierna ook het snufje zout, de kokosmelk en twee eetlepels citroensap terwijl je blijft mixen. Voeg in delen het zelfrijzend bakmeel toe en mix maximaal 2 minuten tot er een glad en smeuïg beslag ontstaat. Verdeel het beslag gelijkwaardig over de twee bakvormen en zet ze in het midden van de voorverwarmde oven (omstebeurt) voor ongeveer 25 minuten. Als de cake goudkleurig is en mooi gerezen is ze klaar. Laat ze 10 minuten afkoelen afkoelen en stort daarna op een taartrooster. Maak ondertussen de cream cheese frosting: neem een beslagkom en mix hier de boter in zacht, voeg de roomkaas toe en mix tot ze volledig gemengd zijn. Voeg nu in delen de poedersuiker toe tot deze mooi wordt opgenomen door de frosting. Je kunt nu ook het citroensap en het vanille extract toevoegen. Wanneer de cakes volledig zijn afgekoeld, halveer je ze horizontaal. Bestrijk ze met een flinke laag lemon curd en plak de helften weer op elkaar. Leg een van de cakes op het taartplateau (of op een bord) en smeer ook deze bovenkant met een flinke laag lemon curd en leg de andere cake hier bovenop. Bestrijk de taart nu met de cream cheese frosting, totdat hij volledig ingesmeerd is. Laat de taart een uurtje opstijven in de koelkast. Hierna kun je de frosting nog iets strakker afsmeren. Bestrooi de laagjestaart vervolgens met geraspte kokos tot hij helemaal bedekt is. Laat eventueel nog even opstijven of serveer meteen!
Hallo Mariette, Ik wil deze taart (samen met nog vele andere) maken voor mijn babyshower, hij past er helemaal perfect bij!. nu vraag ik me af, kan ik hem een dag van te voren maken en blijft de “frosting” dan nog wel goed?, ik heb altijd gehoord dat een cake waar boter in zit beter niet in de koelkast kan omdat de boter stolt en de cake dan hard en droog word, dus ik neem aan dat het beter is om het op de dag zelf te frosten? Beantwoorden
Hi Nora, dat klopt. Cake droogt uit in de koelkast en boter wordt hard. Daarom laat ik de cake altijd maar kort (een uurtje) opstijven, zodat de frosting wel bij kan trekken. Je kunt alle onderdelen natuurlijk al wel prima van te voren bereiden. Nog een extra tip: plaats dowels in de cake ter ondersteuning van de laagjes! Beantwoorden