Zoete pompoentaart Deze zoete pompoentaart is de lekkerste traktatie die je je kunt wensen op een winterse dag. Zeker als ze net uit de oven komt, nog heerlijk warm is en je huis zich vult met de old school geur van speculaaskruiden. Een taartje om lekker mee op te krullen op de bank, met een kop thee en een goede film. Zo eentje. Dus berg je maar, want hij is verslavend lekker. Mijn nieuwe winterfavoriet! Een pompoentaart is een typisch Amerikaans recept waarin een specifieke Amerikaanse kruidenmix wordt gebruikt: ‘pumpkin spices’. Een kruidenmix die verdacht veel lijkt op onze Oud-Hollandse speculaaskruiden. Ik heb dus niet moeilijk gedaan en mijn eigen home made speculaaskruiden gebruikt. Het gebruik van suiker heb ik in dit recept beperkt, omdat pompoen van nature al een zoete smaak met zich meebrengt. De crème fraiche topt het zoete en kruidige geheel helemaal af met een fris tintje. Waanzinnig lekker dit taartje! Had ik dat al gezegd? Echt maken dus. recept Zoete pompoentaart Deze zoete pompoentaart is de lekkerste traktatie die je je kunt wensen op een winterse dag. Zeker als ze net… Printen 60 12 Ingrediënten 1x recept zanddeegbodem 500 – 600 gram (fles)pompoen 500 milliliter melk 1 vanilleboon 150 gram suiker 2 theelepels speculaaskruiden 3 eieren 200 milliliter crème fraiche Bereiding Maak de zanddeegbodem volgens het recept en bak hem licht af (de randen mogen nog niet te donker worden) . Terwijl de bodem afbakt kun je met de vulling beginnen: verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd in stukjes. Zet een pan op het vuur met de melk, de vanille boon (opengesneden en uitgeschraapt), de suiker en de pompoenblokjes. Laat dit voor minstens 20 minuten rustig doorkoken. Als de pompoen superzacht is geworden kun je het met een staafmixer tot een fluweelzacht mengsel pureren. Laat nu afkoelen. Als het voldoende afgekoeld is moet je de oven voorverwarmen op 160 graden en kun je drie eieren en twee theelepels (zelfgemaakte!) speculaaskruiden door het pompoenmengsel roeren. Giet het mengsel nu op je zanddeegbodem en bak de zoete pompoentaart in ongeveer 45 minuten gaar. Heerlijk wanneer de taart nog warm is en serveer met een kloddertje frisse crème fraiche.