Bloemkoolwings met hete saus Joehoe! Een gruwelijk lekkere vegetarische vervanger voor buffalo wings: bloemkoolwings met hete saus. Voor dit makkelijke vegetarische recept heb je geen frituurpan nodig, want je bakt ze gewoon in de oven. Bloemkoolwings maken Chicken wings zijn niet alleen in Amerika populair, ook in Nederland houden we ervan. Dit was één van mijn favoriete happen als we tapas gingen eten, een beetje sad but true. Als vegetariër mis ik dit dus zeg maar echt wel . Hallelujah voor deze bloemkoolwings met hete saus! Ook al kun je bloemkoolwings niet niet één op één te vergelijken met chicken wings, toch zijn ze echt een overheerlijke snack. Alleen dat knapperige korstje van cornflakes al! Zo mag je mij elke soort groente ’s avonds voorschotelen. En dat zonder frituurpan. Vegetarische recepten maken Dit recept voor vegetarische bloemkoolwings is onwijs lekker, en staat samen met nog veel meer gruwelijk lekkere vegetarische recepten in dit fijne boek: SUPERVEG. Met meer dan 100 vegetarische recepten. Je leest er meer over onder deze foto en als je nog verder door scrollt vind je ook het recept. Niet onbelangrijk. Trouwens, laat je niet afschrikken door het aantal ingrediënten van het sausje. Het is zó makkelijk als je alles in huis hebt. En als je het toch teveel gedoe vindt gebruik je gewoon lekker sweet chili sauce. BOEK REVIEW SUPERVEG – CELIA BROOKS (RECENSIE) Groenten zijn HOT en niet alleen als je ze onderdompelt in hete saus, zoals je met deze bloemkoolwings doet. Groenten zijn in veel huishoudens de rol als bijgerecht ontgroeid en dat benadrukt het boek SUPERVEG des te meer. In dit boek worden 25 van de gezondste groenten ter wereld in de spotlight gezet. In totaal telt het boek 100 recepten en die zijn op unieke wijze ingedeeld: per soort groente. Over elke soort groente worden informatie feitje & slimme koop- en bereidingstechnieken gedeeld, maar vooral ook heerlijke recepten. De recepten zijn origineel, over het algemeen vrij makkelijk en low key, watertandend mooi gefotografeerd en dat alles in een heel fijn opgemaakt boek. Mijn conclusie: Ik hou sowieso al van groenten, dus mij hoef je niet te overtuigen. Echter, niet vaak ben ik ZO enthousiast over een vega/veggies boek. Ik wil bijna alles wel een keer proberen! Love it! Je koopt het boek bij Bol.com via deze link. Auteur: Celia Brooks | Uitgever: Good Cook B.V. | juli 2018 | Hardcover | 280 pagina’s Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Good Cook. Bloemkoolwings recept De reden dat ik zo enthousiast ben over dit bloemkoolwings recept zit ‘m in een aantal dingen: Op deze manier eet je groenten zonder dat je echt door hebt dat je groenten eet. Win – win. Je maakt ze zonder frituurpan, in de oven – stukken gezonder dan de tempura versie uit de frituur. Bovenstaande twee redenen maakt dit recept zo briljant voor kinderen. Wel ff die hete saus achterwege laten. De bloemkoolwings smaken top bij het avondeten, maar het serveert ook erg leuk als vegetarisch borrelhapje! recept Bloemkoolwings met hete saus Joehoe! Een gruwelijk lekker vegetarisch recept voor buffalo wings: bloemkoolwings met hete saus. Je maakt ze in de oven, dus zonder frituurpan! Printen 30 minuten bereiding + 20 minuten baktijd 4 Ingrediënten BLOEMKOOLWINGS 250 gram bloemkoolroosjes (ter grootte van walnoten) 100 gram cornflakes 2 eieren (kokos)oliespray HETE SAUS 1 el kokosolie 4 el tomatenketchup 1/2 tl sriracha (hete chilisaus) 2 tl appelciderazijn 1 tl lichte sojasaus 1 kleine knoflookteen, geperst Bereiding Bloemkoolwings maken Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Blancheer de bloemkoolroosjes hier een minuut in. Spoel vervolgens af onder koud water tot ze afgekoeld zijn en laat goed uitlekken. Verwarm de oven tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de cornflakes in een keukenmachine en maal tot het formaat van zeer kleine broodkruimels. Doe ze in een ondiepe kom, samen met een mespunt zeezout. Klop de eieren los in een kleine kom. Wentel elk bloemkoolroosje eerst door de cornflakes, dan door het ei en dan nog een keer door de cornflakes. Leg ze op de bakplaat. Bespray elk stukje bloemkool een paar keer met olie. Bak ze 20 minuten in de oven, of tot de roosjes stevig en knapperig zijn. Hete saus maken Maak ondertussen de saus. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine steelpan en breng al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur en breng indien nodig op smaak met peper, zout of nog wat extra sriracha. Zodra de bloemkoolwings klaar zijn giet je de hete saus in een schaaltje en serveer je dit samen met de wings. Meteen opeten!