Kikkererwten roosteren Kikkererwten roosteren is zo makkelijk! Met dit recept maak je een lekkere, gezonde geroosterde kikkererwten snack. Geliefd door iedereen. Geroosterde kikkererwten snack Geschreven door Carolien. Er heerst een soort plotselinge hype rondom peulvruchten. Nu vind ik zelf bijna alles lekker, maar thuis heb ik een panel zeer kritische proevers. Ze aan een gezonde snack van geroosterde kikkerwten krijgen leek me ideaal. Waarom zijn geroosterde kikkererwten gezond? Kikkererwten zitten bomvol met vezels en eiwitten. Super goed dus voor kinderen in de groei, maar ook voor de darmflora van groot én klein. Oftewel, een stuk beter dan een bakje chips. Kikkererwten roosteren Tijdens de bakmarathon afgelopen juli probeerden we het uit. Bij het roosteren van de kikkererwten maakten we twee smaken: de grote mensen variant met chili-flakes en de meer kidsproof versie met Parmezaanse kaas. De truc van het kikkererwten roosteren is dat ze lang genoeg in de oven moeten liggen om echt knapperig te worden. Maar niet té lang want dan drogen ze uit of worden ze te donker. Hou ze dus goed in de gaten tijdens het einde van de baktijd. En ze zijn écht lekker…en heel, heel makkelijk om te maken. Een briljant knapperig kikkererwtensnackje. Kijk maar! Waar eet je geroosterde kikkererwten bij? Ons idee was om deze geroosterde kikkererwten te maken en als lekker snackje te consumeren. Missie geslaagd. Maar toen bedachten we nog meer lekkere ideeën: Meng de geroosterde kikkererwten eens door een salade, dat geeft het direct extra body en maakt de salade meer vullend. Of schep een paar lepels kikkererwten over een kom met soep. Daarmee voeg je gelijk een goede (broodnodige) dosis eiwitten en vezels toe aan je soep. Twee soeprecepten waar ze heerlijk bij smaken: Bloemkoolsoep met kokosmelk met en smoked paprika Oosterse pompoenmaaltijdsoep recept Kikkererwten roosteren Kikkererwten roosteren is zo makkelijk! Met dit recept maak je een lekkere, gezonde geroosterde kikkererwten snack. Geliefd door iedereen. Geroosterde… Printen 5 minuten + 30 minuten baktijd 4 Ingrediënten Kidsproof met Parmezaanse kaas 1 blik kikkererwten (400 g) uitgelekt 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas evt. peper uit de molen 1 eetlepel olie Pittig met chiliflakes 1 blik kikkererwten (400g) uitgelekt 1 theelepel zout(flakes) 1 theelepel chiliflakes 1 theelepel paprikapoeder 1 eetlepel olie Bereiding Spoel de kikkererwten af en dep voorzichtig droog. Meng de kikkererwten in een kom met de olie en de kruiden en/of kaas. Leg de kikkererwten op een met bakpapier belegde bakplaat en bak af in de voorverwarmde oven op 200 graden (onder- en bovenwarmte), in 25 – 35 minuten. Halverwege roer je de kikkererwten even om. Wil je dat de kikkererwten echt knapperig zijn? Dan zul je ze 30 – 35 minuten moeten bakken. Ik bak de kikkererwten meestal maar 25 minuten als ik ze door een salade of soep meng, maar dat kun je zelf testen. Eet of serveer ze direct als je de knapperigheid wil behouden. TIP: Ik bak deze snack zelf altijd af in de airfryer die ik nu bijna een jaar heb. Dan zijn ze op 180 graden klaar, in ongeveer 20 minuten.