Ga naar de inhoud
Smeuïge chocolade ijstaart
Taart 13 december 2018

Smeuïge chocolade ijstaart

Smeuïge chocolade ijstaart

Deze smeuïge chocolade ijstaart is weer zo’n heerlijk gevalletje ‘best of both worlds’. Ijs en taart in één toetje n het is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken.

Voor veel mensen draait een kerstdessert echt om ijs, maar voor mij is taart toch echt niet te toppen. Herkenbaar? Deze smeuïge chocolade ijstaart is de ideale middenweg! Een makkelijk kerstdessert dat maar uit twee delen bestaat: een hele fijne smeuïge chocolade taart en vanille ijs. De glitterige kerstboom- en rendierprikkers zorgen voor het echte Kerst op je taart effect en de aalbesjes geven het een lekker frisse kick.

Ik maakte deze ijstaart met de ‘smeuïge chocolade taartje’-mix van Dr. Oetker. Echt lekker smeuïg! In mijn recept voor chocolade fondue vertelde ik jullie al dat ik n.a.v. de poll op Insta stories met Dr. Oetker en Koopmans om de tafel ben gaan zitten om een aantal kerstrecepten met een groot WOW-effect te creëren, die vooral ook heel makkelijk om te maken zijn. Na mijn chocolade fondue in een cake van vorige week, is deze topper nummer twee. Stay tuned voor recept drie volgende week!

smeuge chocolade ijstaart

smeuge chocolade ijstaart

smeuge chocolade ijstaart

Smeuïge chocolade ijstaart

recept
Smeuïge chocolade ijstaart

Deze smeuïge chocolade ijstaart is weer zo’n heerlijk gevalletje ‘best of both worlds’. Ijs en taart in één toetje n…

12 personen
12

Ingrediënten

TAART

  • 2 pakken Dr. Oetker Smeuïg Chocoladetaartje
  • 250 gram boter
  • 4 eieren
  • 100 ml water
  • 750 gram vanille ijs

TOPPINGS

  • Kerstige decoratie prikkers
  • Opgeklopte slagroom
  • Aalbessen

Bereiding

  1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 160 graden (elektrische oven). Vet een bakvorm van 20-22 cm doorsnee in en beleg met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Mix dit vervolgens met debakmix, eieren en het water in ongeveer 30 seconden, tot een glad beslag. Gebruik de laagste stand en klop het beslag niet luchtig.
  3. Verdeel het beslag over de bakvorm.Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in 55 – 60 minuten gaar. Dek eventueel af met aluminium als de taart te donker wordt. Ik gebruik een lagere oventemperatuur en een langere oventijd, omdat ik twee mixen in n keer afbak in een iets grotere vorm.
  4. Laat de taart in de bakvorm ongeveer 1 uur afkoelen. Plaats de taart vervolgens nog anderhalf uur in de koelkast om verder af te koelen. Als het taartje helemaal is afgekoeld kun je met de ijstaart beginnen.
  5. Laat het vanille ijs een uur voordat je aan de ijstaart begint op temperatuur komen buiten de koeling en roer goed los.
  6. Snijd een eventuele bolling aan de bovenkant van de smeuge chocoladetaart af, zodat deze mooi recht is voor gebruik. Snij het taartje horizontaal doormidden.
  7. Neem een nieuwe schone bakvorm en beleg zowel de bodem als de zijkanten met bakpapier. Leg de onderste plak taart in de vorm. Smeer hier de helft van het half ontdooide ijs overheen en laat minstens drie uur opstijven in de vriezer. Herhaal daarna voor de tweede helft van de chocoladetaart en het resterende ijs. Laat een nacht opstijven in de vriezer.
  8. Versier de ijstaart voor het serveren met opgeklopte slagroom, kerstige decoratie prikkers en verse aalbesjes. Kerst op je ijstaart!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Smeuïge chocolade ijstaart" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *