Twix shortbread met zoete aardappel PARDON? Zoete aardappel in een shortbread? Nee, die combinatie had ik ook niet meteen bedacht, maar het wérkt. Oh yes dames en heren, aanschouw deze gezonde Twix shortbread met zoete aardappel. Je moet niet één op één een echte Twix verwachten, maar de harde choco topping, de smeuïge zoete aardappelvulling en die fantastische bodem werken heel goed samen. Gemaakt op dag 2 van mijn vegan challenge, goedgekeurd door het testpanel op dag 3 en NU (dag 4) online. Meer receptverzoeken zijn welkom! ZOETE AARDAPPEL KOOKBOEK Ik ontdekte dit recept voor Twix shortbread in het ‘Zoete aardappel kookboek‘ van Colette Dike, een boek vol recepten met deze populaire zoete rakker. Ik maakte wel een aantal aanpassingen in het recept om het net iets meer naar mijn smaak te maken. Ik gebruikte Tony’s puur-amandel-zeezout (mijn favoriet en helemaal vegan), ik voegde wat vanillepoeder toe aan de bodem en ik liet het kokosmeel weg. Het ‘Zoete aardappel kookboek‘ is trouwens niet het eerste boek van haar hand, ze maakte al eerder een kookboek van mijn andere favoriete groente, de avocado. Succesje als je het mij vraagt! Deze recencie is mede mogelijk gemaakt door uitgeverij Becht. recept Twix shortbread met zoete aardappel PARDON? Zoete aardappel in een shortbread? Nee, die combinatie had ik ook niet meteen bedacht, maar het wérkt. Oh yes… Printen Ingrediënten 150 gram havermout 100 gram ongebrande cashews 3,5 eetlepels kokosolie 10 verse medjooldadels Theelepel vanillepoeder 500 gram zoete aardappels 5 verse medjooldadels 150 gram Tony’s Puur-Amandel-Zeezout Bereiding Schil de zoete aardappels, snijd ze blokjes en kook ze gaar in een laagje water. Laat daarna goed uitlekken. Week de (ontpitte) dadels kort in kokend heet water, giet af en druk het water eruit. BODEM. Doe de havermout samen met 3 eetlepels kokosolie in een pannetje op het vuur en blijf goed roeren tot de havermout goudbruin geroosterd is. Doe dit dan samen met de cashews, 10 dadels en het vanillepoeder in je keukenmachine en maal fijn. Laat je keukenmachine draaien tot er een soort samenhangend, plakkend deeg ontstaat. Bekleed een bakvorm (10x15cm) met bakpapier en verdeel het deeg van de bodem hier gelijkmatig over. Druk goed aan. VULLING. Maal de zoete aardappels fijn samen met de overgebleven medjooldadels tot er een gladde massa ontstaat. Voeg eventueel nog een snuf zout toe als je hier van houdt. Verdeel dit mengsel over de bodem, strijk glad en zet in de vriezer voor een uur. TOPPING. Smelt de chocolade samen met de halve eetlepel kokosolie au bain-marie. Verdeel dit over de shortbread met zoete aardappel en strijk mooi glad. Nog even op laten stijven en dan ben je ready to attack! Geniet van deze vegan treat zoetjes! Heb jij deze Twix shortbread met zoete aardappel gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of show ‘m via Instagram, mijn Facebookpagina of Snapchat (zoetrecepten) met de hashtag #zoetrecepten! Elke week deel ik het mooiste plaatje op Instagram. LIKE! X Mariette
Vraagje: hoelang kan ik de twix bewaren i.v.m. De gekookte aardappel? Is het evt. Een optie om een gedeelte in te vriezen? Beantwoorden
Hi Desiree, maximaal vijf dagen in de koelkast, maar invriezen kan absoluut ook! Liefs, Mariette Beantwoorden