Zo maak je nougatine Nougatine is een hemelse combinatie van karamel en gebrande hazelnoten. Weet je nog niet wat ik bedoel? Denk dan eens aan dat onweerstaanbaar lekkere crunchy goedje dat aan de buitenkant van een hazelnootschuimgebak geplakt zit. Now we’re talking? 😉 Maar je kunt er nog veel meer mee. Gebruik het als topping op cupcakes, kneed het door je koekjesdeeg voor een crunchy karamel hazelnotenkoekje of strooi wat over je ijs. En wees gewaarschuwd! Aankomende weken komt er een recept online waarvoor je deze nougatine maar al te graag wilt maken. Check dus alvast hoe makkelijk het te maken is: recept Zo maak je nougatine Nougatine is een hemelse combinatie van karamel en gebrande hazelnoten. Weet je nog niet wat ik bedoel? Denk dan eens… Printen 20 minuten Ingrediënten 100 gram suiker 50 milliliter water 100 gram hazelnoten Bereiding Verwarm de oven voor op 175 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier en spreid de hazelnoten hierover uit. Bak in 5 – 10 minuten goudbruin. Zet een steelpannetje met de suiker en het water op het vuur en verhit op een laag vuur. De suiker moet volledig door het water bedekt zijn. Laat het mengsel verhitten tot het goed begint te brutselen en geleidelijk van kleur verandert. Let op: je moet niet roeren tijdens dit proces. De karamel moet een mooie volle bruine kleur krijgen maar mag niet té donker worden, want dan is het te laat (een verbrande smaak kun je niet meer verbloemen). Wanneer je de juiste bruine kleur hebt bereikt, zet je het vuur uit en voeg je zo snel mogelijk de hazelnoten toe. Roer deze door de karamel en stort het op de met bakpapier bedekte bakplaat. Laat afkoelen. Hak de nougatine hierna fijn/grof (wat je wilt). Ik merkte dat ik dit het prettigst vond met een hakmes, maar je kunt het ook met de keukenmachine doen. ENJOY ZOETJES! Heb jij de nougatine gemaakt? Waarmee heb jij het gecombineerd? Let me know via Facebook, Instagram of onder dit recept in de reacties!
Hoi Mariette, Kun je nougatine ook maken met een ander soort noot? Ik ben namelijk allergisch voor hazelnoten, maar wil graag een slagroom vanillevlaai maken, met zo’n lekkere krokante topping. Ik hoor het graag! Groetjes! Beantwoorden
Ja, dat kan zeker! Met amandelen of pecannoten is het ook mega lekker 🙂 Amandelen passen qua smaak dan waarschijnlijk het beste bij je slagroom vanillevlaai. Bakse!! Beantwoorden
Hoi, hoe, waarin en hoelang kan je het bewaren? Ik ga het de komende periode veel nodig hebben. Beantwoorden
Hi Rasika, als je het in een goed afgesloten bakje bewaart, blijft de nougatine zeker een aantal weken goed. Ik ben benieuwd wat je er allemaal voor lekkers mee gaat maken 😉 Beantwoorden
Hoi hoi! Ik ben van plan om de hazelnootschuimtaart van jou recept te maken, is de hoeveelheid nogatine die hier staat aangegeven voldoende voor deze taart? Of moet ik andere hoeveelheden gebruiken? Alvast bedankt voor je reactie! Beantwoorden
Hoi Mariette, Heb je nougatine gemaakt maar laten opstijven in een dikke blok is nu onhandelbaar hard kan ik deze blok terug zacht krijgen zonder de suiker te verbranden, om hem dan in een dunner te laten koelen. Alvast bedankt Beantwoorden
Hi Noëlla, ik ben bang dat je de blok karamel niet meer terug kunt smelten als deze eenmaal uitgehard is. Beantwoorden
Hi Mariette! Hoe zorg je ervoor dat, nadat je de hazelnoten aan de caramel toevoegt in de pan, dit geen groot onhandelbaar blok wordt? Beantwoorden
Je voegt het toe, roert het door elkaar en stort het eigenlijk direct erna op een vel bakpapier. Zorg dat je hazelnoten niet uit een koude kelder moeten komen, het grote temperatuurverschil kan de karamel nog sneller laten uitharden. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad, maar het is wel een kwestie van snel werken en handelen. Beantwoorden