Suikervrije abrikozen-kokoskoekjes Het maken van lekkere (zoete!) koekjes zonder toegevoegde suikers leek me vrijwel onmogelijk, maar het is me GELUKT jongens. Ik ben fan van deze gezonde koekjes. Het resultaat is een licht chewy koekje, met een knapperig randje. En dan wel chewy op een fijne manier en niet zo van: ‘ah, er zit iets gezonds in m’n baksel’. Ze zijn goedgekeurd door vrienden en hun eenjarige dochtertje, dus kidsproof! De smaak van het koekje is friszoet, dat komt doordat ik gedroogde abrikozen heb gebruikt als zoetmiddel. Ik had mezelf de persoonlijke regel opgelegd dat ik tijdens mijn suikervrije challenge niet volledig mocht terugvallen op dadels. Dat leek me niet erg creatief en niet chill voor mensen die niks van dadels willen weten.Daarnaast is dit koekjes ook echt te makkelijk. Even alle ingrediënten in de blender samen mixen, afbakken en tada: klaar is je gezonde koekje. recept Suikervrije abrikozen-kokoskoekjes Het is me gelukt! Ik maakte heerlijke koekjes zonder toegevoegde suikers: suikervrije abrikozen kokoskoekjes. Ik ben fan! Printen 10 minuten + baktijd 12 Ingrediënten 8 gedroogde abrikozen* 30 gram kokosolie (2 el) 100 gram amandelmeel 30 gram geraspte kokos 1/2 tl vanille extract *Ik scoor hiervoor het liefst de ‘ready to eat’-variant, die al lekker sappig is, maar je kunt ze ook zelf wellen. Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier. Wel eventueel de gedroogde abrikozen in heet water en giet zo goed mogelijk af. Smelt de kokosolie en mix alle ingrediënten in de foodprocessor, samen met een snuf zout. Rol 12 balletjes van het beslag en druk plat op de bakplaat. Bak in 15 minuten gaar. Draai eventueel nog om, om beide kanten knapperiger te krijgen.