Rode linzensoep met een Oosterse twist Een fijne rode linzensoep met een Oosterse vibe, dankzij de kurkuma en komijn. Súperlekker tijdens de koude wintermaanden. Rode linzensoep maken It’s this time of the year… Een lekker soepje is voor mij ultiem comfort food. Met een grote pan soep kan er altijd iemand blijven eten of kan er de volgende dag een restje mee naar kantoor. Fijn! Deze rode linzensoep verraste me een jaar of meer geleden op een verjaardag. Ik was verbaasd door de gele kleur van de soep. Dat doet de kurkuma, die geeft er ook een lekkere Oosterse twist aan. Een variatie op soep vond ik toen ik All day bowls van Denise Kortlever reviewde. Zij serveert de soep met roergebakken spinazie en Griekse yoghurt. Vind ik een fijne aanvulling. Dit is mijn versie. recept Rode linzensoep met een Oosterse twist Een fijne rode linzensoep met een Oosterse vibe, dankzij de kurkuma en komijn. Súperlekker tijdens de koude wintermaanden. Rode linzensoep… Printen 15 minuten 6 Ingrediënten 1 liter groentebouillon 2 sjalotten, fijngehakt 3 cm gember, fijngehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt Een halve winterwortel, fijngehakt 1 eetlepel kurkuma 1 theelepel komijn 300 gr rode (gedroogde) linzen, gewassen en uitgelekt Toppings Limoen 6 eetlepels Griekse of Turkse (dikke) yoghurt 200 gr spinazie Olijfolie Bereiding Verhit een eetlepel olijfolie en fruit de gember, de knoflook, de wortel en sjalotten een minuut of twee. Voeg dan de kurkuma en de komijn toe en bak het geheel nog een minuut, maar blijf ondertussen roeren. Voeg linzen en bouillon toe en breng aan de kook. Laat een minuut of 30 op laag vuur doorkoken. De linzen vallen als het goed is gemakkelijk uit elkaar, de soep hoef je niet te pureren. Breng de rode linzensoep op smaak met peper, zout en (als je daarvan houdt) een kneep limoensap. Roerbak de spinazie zodat het een beetje slinkt. Serveer de kom soep met een flinke lepel yoghurt en wat van de geslonken spinazie. Geef de liefhebber er een extra limoenpartje bij. TIP: Wil je dit maaltje nog lekkerder maken? Serveer dan deze homemade saucijzenbroodjes erbij.