Vega pulled jackfruit nacho schotel Dit is de lekkerste vega nacho schotel die je gaat proeven en dus helemaal vegetarisch. Gemaakt met pulled jackfruit. Ik vertel je er meer over! Omdat het ‘de week zonder vlees‘ is deel ik n van mijn favoriete vegetarische recepten met jullie: vega pulled jackfruit nacho schotel. Een enorm comfort gerecht waarmee je de harten van zowel vega’s als niet vega’s gaat winnen. Deze nacho schotel, die overladen is met kaas, jalapeos en pulled jackfruit, smelt weg op je tong en is het perfecte voer voor een vrijdagmiddagborrel. n je hebt het in een half uurtje in de oven staan. Easy vega! PULLED JACKFRUIT Ik eet het al jaren, maar het woord ‘jackfruit‘ roept in Nederland nog veel vraagtekens op. Jackfruit is een Aziatische vrucht en een hele chille vleesvervanger (ook te vinden in Afrika en Zuid-Amerika trouwens). Het is een grote, stekelvormige vrucht die aan bomen groeit, maar is in Nederland eigenlijk alleen in blik te koop. Door de vlezige structuur van het vruchtvlees van de jackfruit, is het een ideale vleesvervanger. Door het vruchtvlees met twee vorken uit elkaar te trekken, creëer je de basis voor een vega variant van pulled pork. Kies in dat geval wel voor de blikken met young green jackfruit (liever niet de gele, die is meer geschikt voor zoete recepten). Je koopt jackfruit bij Aziatische toko’s of tegenwoordig ook gewoon bij de appie. Fair Trade verkoopt ze bijvoorbeeld in blik. recept Vega pulled jackfruit nacho schotel Dit is de lekkerste nacho schotel die je gaat proeven en ook nog eens helemaal vegetarisch. Gemaakt met pulled jackfruit. Ik vertel je er meer over! Printen 30 minuten + baktijd 8 Ingrediënten PULLED JACKFRUIT 300 gram uitgelekte jackfruit 300 gram BBQ-saus* 100 ml water 1 el olie NACHO SCHOTEL 2 zakken nachos 250 gram zwarte bonen 1 rode ui Handje snoeptomaatjes 200 gram geraspte kaas 125 gram sour cream Gepekelde jalapeos *Zelf BBQ-saus maken? Volg dan dit recept. Bereiding Trek de uitgelekte jackfruit met een vork uit elkaar. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en voeg hier de BBQ-saus*, het jackfruit en het water aan toe. Roer goed om zodat alles bedekt is en laat met de deksel op de pan 20 minuutjes sudderen op laag vuur. Roer elke vijf minuten om, totdat het jackfruit zacht genoeg is. Snijd ondertussen de rode ui in hele dunne plakjes en snijd de snoeptomaatjes doormidden. Laat de zwarte bonen uitlekken. Neem een grote ovenschaal en verdeel hier de eerste laag nacho’s over. Vervolgens de helft van de rode ui, tomaatjes en zwarte bonen. Top af met de helft van de pulled jackfruit en daarover de helft van de kaas. Herhaal dit voor de tweede helft van alle ingrediënten en schuif je nacho schotel in de oven tot de kaas goed gesmolten is. Serveer met gepekelde jalapeos en sour cream! TIP: Maak een volwaardig (haha) gerecht van je vegetarische nacho schotel door er een flinke groene salade bij te serveren. Denk aan een combinatie van botersla, rode ui, avocado, tomaatjes en komkommer, met een dressing van limoensap, olijfolie, peper en zout. GENIET!! Vega life is good X