Chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos Kennen jullie mijn dadelwalnotenreepjes met kokos nog? Mijn lievelings gezondigenreceptje. Ik maak mijn eigen recepten niet vaak opnieuw, maar de dadelwalnotenreepjes met kokos maak ik regelmatig. En plots kwam het in me op: WAAROM GEEN CHOCOLADE VARIANT? Soms is het leven zo makkelijk. En lekker, dat vooral, want oh deze chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos zijn ook weer ongelofelijk lekker. Heerlijk als snackje, of traktatie. Deze móet je gewoon proberen, echt. recept Chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos Kennen jullie mijn dadelwalnotenreepjes met kokos nog? Mijn lievelings gezondigenreceptje. Ik maak mijn eigen recepten niet vaak opnieuw, maar de… Printen 15 minuten 15 Ingrediënten 250 gram ontpitte dadels 2 flinke eetlepels cacao 100 gram walnoten 50 gram kokos 2 eetlepels kokosolie Bereiding Week de dadels ongeveer een kwartier in heet water. Vet ondertussen een bakvorm of vierkant schaaltje in en bekleedmet bakpapier (ongeveer 15×10 cm, maar je kunt ook de helft van de bakvorm vullen of de dubbele hoeveelheid maken). Door het invetten zal het bakpapier beter op zijn plek blijven zitten. Giet de dadels af en pers het teveel aan water eruit. Doe ze dan in een blender of keukenmachine, samen met twee eetlepels kokosolie. Zet de keukenmachine aan tot de dadels goed fijn zijn gemalen en voeg de cacao toe. Zet opnieuw aan tot het goed gemengd is. Hak de walnoten in grove stukjes en roer dit samen met de kokos door het bovenstaande mengsel. Als het goed gemengd is stort je het in de bakvorm. Druk stevig aan en maak de bovenkant mooi glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel vochtig met wat water als het erg blijft plakken. Strooi nog een beetje kokos op de bovenkant en zet minstens twee uur in de koelkast om op te stijven. Til het plakkaat nu uit de bakvorm, snij in stukjes en GENIET! Je kunt de chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos zeker een week in de koelkast bewaren. Heb jij deze amazing chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos gemaakt of ga jij liever voor de ‘gewone’ dadelwalnotenreepjes met kokos? Laat het in een berichtje hieronder achter of deel jouw baksel via Instagram, Facebook of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten)!
Dat klinkt zeker ontzettend lekker, ben gek op chocolade dus een briljante vonst om deze te maken 😉 Beantwoorden
Dat is niet de bedoeling! Heb je de dadels wel geweekt in heet water en voldoende kokosolie gebruikt? Bij mij zijn de reepjes heerlijk sticky en vallen totaal niet uit elkaar. Beantwoorden
heb ze opgeslagen gaat ze vanmiddag maken ze lijken mij lekker .maak wel kleintjes maak ze voor de leeskring en die nemen altijd iets kleins vooral vroeg in de middag Beantwoorden
Zou het ook gaan met gesmoten pure chocolade (72% of 85%) i.p.v cacao….misschien dan geen kokosolie nodig…. weet niet of dat het het zelfde zou smaken. Zal het moeten proberen. Dank je wel voor jou ideetje . Beantwoorden
Hi Viviane, ik denk dat dat heel goed werkt! Je hebt dan inderdaad geen kokosolie meer nodig. Hoor graag hoe ze zijn geworden 🙂 Beantwoorden
Mijn dadels zijn meestal nog heet van het weken waardoor de kokosolie mee smelt. Even smelten vooraf kan geen kwaad. Beantwoorden
Vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk! Had een soortgelijk reepje gekocht a 1 euro en dacht,dat moet ik ook kunnen en vond je recept,zeker een aanrader en leuk om te varieren! Beantwoorden
Ja, zo ontstaan veel van mijn recepten! Iets wat ik ergens geproefd heb na willen maken.. Beantwoorden
Hoi, heb ze gemaakt en kan er ook bijna niet afblijven! Wat een fijn recept! Dankjewel ♥️ Beantwoorden